Garážový loft v Amsterdamu, ze kterého nebude chtít nikdy odejít!

Janie Ledecká
6. Červen 2018

James van der Velden, zakladatel studia Bricks, je vyhledávaný interiérový mág! Každé zveřejnění jeho návrhů je v designerských kruzích velmi očekávaná událost. Nebojíme se přirovnání k největší bombě inspirace, lidské kreativity a dokonalého citu pro detail! Firma si od té doby získala věhlasnou mezinárodní pozornost. Převážně díky své práci  na obytných, hotelových, obchodních prostorech a restauracích. Jsou ikonou, kterou nikdy neopomenou takové rubriky jako New York Times, španělská Architectural Digest, Elle a mnoho dalších.


Studio Bricks se vyznačuje tím, že kombinuje materiály z minulosti s moderními prvky.  Snaží se vytvářet projekty, ve kterých můžou experimentovat a míchat různé styly do originálního celku.  Práce s kontrasty, jako je nábytek z různých ér lidského života, tedy starožitné produkty a neobvyklé textury a barvy. Každý projekt je naplněn pocitem nadčasového eklekticismu.

Dokonalou synchronizací Vintage nábytku a různých struktur, nám obývací pokoj vyráží dech. Detaily jsou tak dokonale promyšlené, až se tomu nechce věřit a fotografii si prohlížíte stále dokola ve snaze najít zaslouženou chybu.

Perský koberec nabije prostor nejen orientální energií, ale je důležitým spojovacím materiálem zvoleného nábytků a dekorací.

Pokud se nebojíte do sedačky/pohovky zainvestovat větší obnos, je kožená verze výhra na dlouhé časy. Kůže si získá časem nenapodobitelnou krásu patiny. Je životním nárokům obyvatelů bytu odolnější. A co si budeme nalhávat, je to ikona!

Proskleněné příčky, rozdělují prostory celého loftu. Díky nim proudí všemi místnostmi dostatek denního světla a energie.

Stůl je středobod každé jídelny a rodinného života. Pracovní ponk zvládne určitě i náročnější večírky a výtvarné počiny ratolestí.  Nesmrtelná a v poslední době stále oblíbenější betonová stěrka je využita v každé místnosti, kuchyni nevyjímaje. Sluší jí i černobílá sestava kuchyňské linky.

Hlavně mít dostatek židlí pro hosty! Tenhle loft bude chtít prožít hromada obdivovatelů! Na hostinu jim budou svítit originální industriální lampy.

Kdo by chtěl být zavřený v kuchyni, zatímco se hosté baví v obýváku? Propojením dvou nejfrekventovanějších místností v jednu získá prostor živelnost a spousty společných chvil.

Betonové stěrce sluší černá, bílá a neopracované dřevo.

Kam jinam nasměrovat 50 koňských sil, než do ložnice? Ve vteřině, tak prostorově skromnou ložnici, vystřelí do jiné dimenze.

Celý loft osvětluje konstrukce filmařského osvětlení. Tady bydlí jen hrdinové.

Každý pokoj má svou koupelnu. Co koupelna, to styl. Na aktuálním obrázku je inspirována klasickým provedením americké střední třídy.

Ale můžete se ponořit do pěny i v Artdeco koupelně a odpočívat jako výtvarníci 60.let.