11 + 1 nápadů, jak si vykouzlit Skandinávské Vánoce

Janie Ledecká
16. Květen 2018

Ponořte se do severského klidu a rozjímání. Nechte předvánoční stres v obchodních centrech. I když je naše zima na sníh skoupá, můžete si doma vykouzlit ty pravé Skandinávské Vánoce! Stromeček zasněžte ozdobami v neutrálních tónech bílé a černé. Tak jako sama Skandinávská příroda.

 

Skandinávské Vánoce jsou o čistotě, pokoře k přírodě a rodinném krbu. Nadělují se i drobnosti, zabalené do nápaditých balíčků a věší se na stromeček, vždy s ručně vyráběnými jmenovkami. Domácnosti se koupou ve světle svíček a vánočních  řetězů. Oslavujte, stejně jak Skandinávci, světlo!

Černobílé dekorace dodají vašemu stromečku elegantní šarm.

Co by to bylo za Skandinávské Vánoce, bez mytologického symbolu jako je hvězda? Pověste si na stromeček symbol spojení a síly.

Bílá je symbolem čistoty a klidu. Dopřejte si tu energii i vy.

Nic se nevyrovná teplému světlu svíček. Navíc v tomhle nápaditém designu.

Skandinávský vánoční stromeček má symbolizovat strom v poklidné zasněžené krajině.

Kde se píše, že se nemůže pojmout klasika nápaditě? Kubistické ozdoby dodají vaší vánoční výzdobě jiný rozměr.

Snová kombinace černé a zlaté, imitující zimní noční oblohu. Zasněte se. Vánoce jsou jen jednou roka.

Pokud vám čas nedovolí ruční výrobu, pořízením originálních jmenovek na dárky nic nezkazíte. Ba naopak, detaily se nesmí podceňovat!

Zapojte ratolesti. Výroba jednoduchého vánočního řetězu je nadchne a vás uvolní pro záslužnější činnost, jako je balení dárků :).

Vánoční tabule není o luxusu. Je o lidech a čase, co spolu tráví. Vsaďte na klasiku - kombinaci černobílé a dřevěného materiálů. Netrapte se s výrobou papírových andělíčků. Raději se zachumlejte a usrkujte s rodinou vánoční punč.