Mezonetový byt v Bratislavě se může pochlubit dvěma střešními terasami

Pavla Kubu
9. Prosinec 2016

Byt s velkorysou užitkovou plochou 130 metrů čtverečních se nachází v širším centru Bratislavy a obývá ho mladá čtyřčlenná rodina. Jeho interiér zaujme především zajímavým dispozičním řešením i smyslem pro detail.

 

Vzhledem k tomu, že mezi návrhem interiéru a jeho dokončením uplynulo poměrně dost času, proběhlo mezi architektem ze studia Idealarch a klientem mnoho diskuzí o jeho konečné podobě. Tato skutečnost ale nakonec pozitivně ovlivnila výslednou podobu bytu. Přesvědčte se sami!

První podlaží bytu je dispozičně řešeno jako třípokojový byt s kompletním zázemím a příslušenstvím. Druhé podlaží je přidanou hodnotou, které kromě bonusových obytných prostor nabízí i dvě terasy o stejné výměře cca 20 metrů.

 

Architekt sem umístil samostatnou rodičovskou část s příslušenstvím, která navazuje na jihozápadní terasu. Druhá terasa je přístupná přímo z galerie nad schodištěm.

Interiér je řešen s důrazem na jednoduchost i se smyslem pro detail. Ve spodním podlaží je přiznaný železobetonový strop, což prostoru propůjčuje určitou strohost typickou pro industriální styl. Tento dojem ještě umocňuje jen nahrubo omítnutá štítová stěna v obývacím pokoji.

Surové povrchy betonu a hrubé omítky jsou doplněny sádrovými omítkami a dubovou podlahou, která dominuje celému prostoru s výjimkou spodní koupelny a WC. Co se týče barev, architekt využil především neutrální odstíny: bílou, béžovou, šedou a černou. Ty jsou doplněny výraznějšími barevnými akcenty např. v podobě tyrkysových svítidel nad jídelním stolem.