Moderně pojatý dům, který se stal osudovým mladému páru

Dominika Tesárková
11. Prosinec 2016

Dvojice architektů DT Estúdio na svém výletě na kolech projíždělo skrz odlehlou část v brazilském Sao Paulu. Narazili na sedm domů s původními fasádami z 60. let. Zjistili, že jeden z nich je po 18 letech na prodej a ihned se do domu zamilovali. Bylo v něm vše, co si vysnili: domov o rozloze 100 metrů čtverečních,  zahrada za domem, malá pracovna, velké pokoje. 

 

Jejich hlavním konceptem bylo zanechat dům co nejvíce v původní podobě. Prvním rozhodnutím bylo odstranění zdi, oddělující kuchyň od jídelny a obývacího pokoje.

Pokoj v zadní části byl předělán na pracovnu a případný pokoj pro hosty s vlastní koupelnou. V pokoji je tříbarevná dlaždicová podlaha. Kuchyň je osvětlená velkými posuvnými dveřmi, které zprostředkovávají krásný výhled do zahrady.

 

Paleta barev byla velmi pečlivě zvolená. Skládá se z modré, šedé a je doplněna barvou dřeva a cihlovou zdí. Interiér byl navržen jako praktický a pohodlný prostor s vlastním osobitým stylem. Nábytek je mix starého nábytku z tmavého dřeva s moderními kousky ze světlého dřeva.