Nadčasový loftový byt s perfektní atmosférou

Dominika Tesárková
13. Prosinec 2016

Při renovaci nového apartmánu v japonském Tokiu vytvořilo studio .8 Tenhachi Architect & Interior Design nový, moderní design interiéru na ploše 67 metrů čtverečních. Navrhli velký otevřený prostor s dvěma uzavřenými místnostmi.

 

Zanechali zde původní betonové stropy, které skvěle kontrastují s bílými zdmi. Až na toalety jsou všechny místnosti propojeny. Dvě přidané krychle se otevírají směrem do hlavního obytného prostoru. V apartmánu je vytvořený jak soukromý, tak veřejný prostor.

Jedna krychle, bílá, je dvoupodlažní a vytváří na svém patře příjemnou intimní atmosféru pro spaní. Ložnice je dosažitelná díky dřevěnému žebříku, který si oblíbí hlavně děti. Druhá krychle, dřevěná, skrývá koupelnu s vanou a velkorysým otevíráním do obývacího pokoje. Soukromí při koupeli zajišťuje jen bílý závěs. V celém interiéru je příjemná dřevěná podlaha.

 

V srdci obývacího pokoje se nachází  4,5 metrů dlouhý stůl z cedrového dřeva. Stůl má mnoho různých funkcí. Svou roli hraje při vaření, stolování, při pracování nebo hraní. Odehrávají se zde různé rodinné aktivity a dá se zde usadit až 20 hostů.