Nadčasový dětský pokoj s vytříbenými kousky nábytku

Anna Dlouha
15. Květen 2018

Pro každé dítě je jeho pokoj malým vesmírem plným her a zábavy. Bezstarostná dětská léta však poměrně rychle plynou a k zábavě přibývají povinnosti, mluvím o těch školních. Můžeme tedy říct, že se od věku dítěte odvíjí výsledný vzhled pokoje, a také jeho vybavení. Paní designérky ze studia muladesign.cz dostaly za úkol vytvořit studentské útočiště pro dvě mladé slečny. Vykouzlily pokoj jako ze škatulky.

 

Pojďte se s námi na něj podívat! 

Celý návrh byl postaven na bílém konceptu. Barevné ozvláštnění vnáší do místnosti jemného duhové barvy a světlé dřevo. Veškerý nábytek nechaly designérky zhotovit na míru. Jistě tedy není s podivem, že se pokoj může pochlubit vytříbenými kousky.

 

Rozměrové dispozice místnosti umožnily volbu dvou oddělených postelí. Prostor mezi nimi byl vyplněn netradičním nočním stolkem. Spodní část každého lůžka byla navržena jako úložný prostor sloužící k úschově hraček a peřin.

Nad lůžkovou část byla umístěna magnetická mapa se zvířátky. S jednotlivými magnetkami je možno hýbat – estetický prvek se tak rázem může stát i prvkem zábavným.

Středovou část mezi okny vyplňuje dvojitý pracovní stůl. Velkolepá pracovní plocha poskytuje dostatek prostoru pro lecjakou činnost, od učení přes malování až po hraní stolních her.

 

Vhodné umístění stolu mezi okna zajistilo dostatek denního světla na obou stranách pracovního stolu. Pokud denní světlo selže, zastoupí jeho roli světlo umělé. O to se v místnosti postará lampička s dvěma svítidly. 

Na stěnu umístěná nástěnka slouží jako soukromá domácí galerie. 

Další hravé prvky umístily tvůrkyně na stranu naproti posteli. Dětská plotýnka a váhy maskují pro děti tak obyčejný kousek nábytku jako je skříňka s šuplíky a transformují ho na luxusní prodejnu/restauraci. Police s knihami doplněné o dřevěné boxy zase hrají úlohu domečků pro hračky. 

Vedle hravých úložných prostorů byl zbudován prostor závěsný. Série barevných skobiček umožňuje zavěsit dětskou kabelku i kabátek.