Dokonalé útočiště plné moderních a designových detailů

Dominika Tesárková
28. Srpen 2017

Návrh domu na břehu jezera je vždy velkou výzvou. Tohoto domu v Maďarsku se ujala architektonická firma Tóth Project Architect Office. Chtěli vytvořit něco speciálního, něco unikátního. Lokace domu je v idylické krajině, kde cítíte speciální atmosféru. Oddělená od rušného města v zemi ticha a klidu.

 

Byl navržen dům šetrný k životnímu prostředí, co komunikuje s přírodou. Stavba má jednoduchou formu, jednoduchý plán a byly použity jen základní materiály, přirozené a ryze přírodní. Celá stavba je z modřínového dřeva, bez jakékoliv nadbytečné dekorace. Díky ocelové střešní konstrukci se mohla použít velká prosklená horizontální plocha na stěnách stavby. Výhodná modelace terénu napomohla docílení volného splynutí domu se zemí.

Dům se skládá ze dvou částí. Z centrálního prostoru, určeného k obývání a stolování. A otevřené terasy pod střechou domu. Hlavní prostor má plně prosklené stěny a nabízí okouzlující výhled na jezero. Před přehříváním interiéru jsou na oknech umístěny speciální rolety.

 

Místo, které je určené k meditaci a rozjímání se nachází u krbu, za zdí chránící plochu před větrem. Vyvýšené pódium je v tónech šedi a spolu s rustikálními materiály vytváří kouzelnou klidnou atmosféru.