Perfektně řešená stavba kopírující svažitý terén

Dominika Tesárková
21. Srpen 2017

V horské části Brazílie vyrostla nová stavba navržená ateliérem SUCRA Arquitetura + Design. Po první návštěvě pozemku bylo jasné, že se musí na maximum využít neuvěřitelného výhledu a od toho se pak odvíjel celý návrh.

 

Požadavkem klienta bylo vytvoření moderní rezidence, která bude odrážet osobnost rodiny. Přál si funkční dům s rovnými liniemi, za použití betonu, kovu a skla. Dům skvěle kontrastuje s okolní přírodou a doslova rámuje krajinu. Stavba je plna protikladů jako, beton vs. příroda, světlo vs. stín.

Všechna okna v domě jsou orientována na sever. Využije se tak výhody výhledu do hor a skvělé cirkulace vzduchu.  Dům je složený ze tří bloků, poskládaných paralelně nad sebou. Vstupní dveře vedou do soukromého bloku s ložnicemi a pracovnou. Z pracovny se pak dá vyjít na střešní terasu. V ložnicích se nachází posuvné dveře, odkrývající fascinující pohledy.

 

Do společenské části vedou schody z kovu a dřeva. Společenský blok se skládá z obývacího pokoje, jídelny a kuchyně oddělené od zbytku kuchyňským ostrovem.