Interiér bytu ve starém bytovém domě prošel nádhernou proměnou

Pavla Kubu
22. Srpen 2017

Byt se nachází ve starém bratislavském bytovém domě s vysokými stropy. Množství malých pokojů bylo pro nové majitelr nevyhovující, proto došlo ke zbourání téměř všech původních příček. Minimum svislých nosných prvků takovéto úpravě přálo. Rozsáhlé rekonstrukce se ujali architekti z architektonického ateliéru KCA.

Kuchyně zůstala ve středové části, ale namísto uzavřeného kuchyňského koutu se spolu s rozměrným ostrovem a lodžií stala hlavním prostorem bytu.

Jídelna je umístěna hned u velkého okna a jako výrazný prvek zde působí stěna s cihlovým obkladem.

Soukromá část bytu je od té společenské oddělena pouze objemem kuchyňské linky a sníženým podhledem. Podhled zároveň schoval masivní překlad a umožnil zabudování svítidel.

Za linkou vznikla chodba, která nás dovede do ložnic oddělených posuvnými dveřmi na celou výšku prostoru. Při jejich zasunutí plně vyniká maximálně otevřené řešení dispozice.

Byt se nachází v prvním patře a obývací část je orientována do vnitrobloku se vzrostlou zelení. Také proto byla pro interiér zvolena převážně bílá barva v kombinaci se světlým dřevem, doplněná o různé barevné akcenty. Byt tak získal požadovaný  charakter prostorného a světlého bydlení.