Atypické bydlení díky malířským šablonám

Anna Dlouha
17. Listopad 2016

Možností, jak si vyzdobit domácnost, je mnoho. Pokud ale hledáte originalitu, zkuste to trochu jinak. Malířské šablony vtisknou interiéru zcela novou tvář.


Malba na zeď je záležitostí starou jako lidstvo samo. Již pravěký člověk si zdobil zdi svého příbytku.  Leccos se za dlouhá staletí změnilo - estetický přístup místo magického, kámen a hlínu nahradila širokospektrální paleta barev,  jeskyně byla nahrazena moderním bydlením - leccos zůstává stejné.

Přestože se malířské šablony aplikují zejména na zeď, mohou se objevit např. i na nábytku zhotoveném ze dřeva (= kuchyňský ostrůvek, skříň) a skla. Od zvoleného materiálu se samozřejmě odvíjí barvy, jiné se použijí na sklo, jiné na plasty a dřevo.

 

Svou oblibu si však získaly právě zpestřováním interiérových stěn.  Od tradiční výmalby se liší možností částečného užití. Šablonová malba může zdobit jak malou část zdi, tak i celou plochu. 

Malířské šablony se mohou pochlubit také variantností. V interiéru lze spatřit jak tradiční geometrické tvary, tak i nejrůznější motivy. Květiny, lístky, deštníčky, nanuky, lišky i srdíčka mohou zdobit některou z částí domácnosti.

 

Na trhu je k dostání více než 10 000 obrázků. Máte tedy z čeho vybírat. Šablony lze samozřejmě zhotovit i dle vašich přání a představ.

Rychlost a snadné použití jsou další dvě ANO mluvící pro malířské šablony. Jejich aplikaci zvládne skutečně každý.  Kromě výše zmíněného rozvíjí šablony uměleckého ducha a kreativitu. Při výzdobě bytu si tedy navíc můžete užít i srandu. 

Po aplikaci barev získává interiér originální, jedinečný a dlouhotrvající vzhled.