Luxusní mobilní domek na čtyřech kolech

Pavla Kubu
27. Červenec 2017

Autorem tohoto mobilního domku je firma New Frontier, která se jejich výrobou zabývá již 25 let. Není tedy překvapením, že jejich nový projekt vyniká dokonale promyšleným interiérem s moderním designem. Majitelé firmy se výrobou pojízdných mini domků snaží světu ukázat, že lze žít ekonomicky, úsporně a s ohledem na životní prostředí i bez kompromisů v oblasti estetiky.

Exteriér domku zaujme nádherným obkladem zhotoveným z páleného cedrového dřeva, které bylo získáno ze staré stodoly. Velké prosklenné dveře se otevírají na terasu. V případě potřeby je možné terasu i stříšku nad ní zaklopit a domek tak zcela uzavřít.

Útulný interiér je v nádherném kontrastu s minimalistickým exteriérem. Doslova září a navíc poskytuje svým obyvatelům dostatek pohodlí i prostoru bez ohledu na to, kde zrovna skončili. Prostor je plný vintage i klasických designových kousků, které dohromady vytvářejí okouzlující dojem.

Perfektně řešeny jsou úložné prostory. Najdeme zde přestavitelný nábytek, který zůstává ukrytý ve chvílích, kdy se zrovna nepoužívá. Nezabírá tak zbytečně prostor. Pod vyvýšenou podlahou se dokonce ukrývá velký jídelní stůl, u kterého se pohodlně nají až osm osob.

Po schůdkách se dostaneme do podkroví, kde se ukrývá ložnice. Strop je tu sice nízko, ale vše vynahradí královsky velká postel.

Kuchyně s nejnovějšími spotřebiči je jasným důkazem toho, že život na cestách nemusí být pouze o přežívání na konzervách. Skvěle řešeny jsou úložné skříňky na potraviny, které se dají zaklopit a vše uvnitř tak ukrýt.