Zrenovované bydlení s ložnicí snů

Anna Dlouha
28. Září 2016

Oslovením architektů z architektonického studia Martinadesign.cz spustil mladý pár nový designérský příběh. Majitelé se na své budoucí bydlení tak těšili, že impulzivně zakoupili několik kusů nábytku. Jelikož se však jednalo o zásadní kousky typu postel, sedačka, šatní skříň, bylo nutné, aby paní architekta Martina skloubila její nápady s již pořízeným vybavením.

 

Práce mohla začít.

Před vlastním vybavováním se povolaný tým odborníků pustil do stavebních úprav. První na řadu přišla přeměna dispozic a bytového tvaru, který připomínal dlouhou táhlou nudli. Vítězným návrhem, který měl napravit stávající situaci, byla jednoduchá a čistá varianta.

Z hlediska barev můžeme byt rozdělit na panensky bílou část a na část zemitou. Zemité barvy našly své uplatnění v ložnici. Protože je ložnice poměrně velkou místností, byl do místnosti aplikován rozsáhlý systém skříní. 

 

Zatímco skříně kopírují délku jedné zdi, druhá zůstala volná pro postel a noční stolky. Poslední detaily doladila paní architekta užitím tapety s motivem pampeliškového chmýří, sérií polštářků, velkým zrcadlem a položením kůže na zem.


V obývacím pokoji dominují tóny světlé. Prostor měl svou barevnou škálou navázat na tóny užité v kuchyni, jíž se rekonstrukce nedotkla - to se také podařilo! K vymezení kuchyňského a obývacího prostoru velmi dobře posloužil originálně navržený šikmý jídelní stůl.  K šikmému zase šikmé.  Šikmý ráz stolu se v místnosti umocnil zavěšením série sešikmených poliček na knížky.

Stěna za televizní soupravou byla opatřena malbou připomínající efekt stěrky/benátského štuku, jež si majitelé původně přáli. Protože ale ani jedna z možností nepatří mezi levné záležitosti, zvítězila nakonec technika malbou. Použitím speciálního válečku se na zdech vytvořil efekt stěrky. Majitelé si tak výsledný vzhled mohou jen a pouze vychvalovat.