Pražský projekt je výbornou ukázkou toho, že se někdy vyplatí investovat do nábytku na míru

Anna Dlouha
20. Březen 2018

Dirigent se spoléhá na svůj vytříbený sluch, designér a architekt zase na svůj zrak. Zdánlivě odlišné profese jsou si však daleko blíž než si můžete představit. V obou případech se totiž profesionálové snaží o vytvoření symfonieArchitektům a designérům musí stejně jako dirigentům ladit vše, a to do posledního detailu. Ukázkou interiérové symfonie je realizace obývacího pokoje, na nějž se pojedeme podívat do pražské Sousedíkovy ulice.


Pražský projekt je výbornou ukázkou toho, že se někdy vyplatí investovat do nábytku na míru. Paní architektka Martina Pištěláková postavila návrh, a následnou realizaci, na dřevěném konceptu s příměsí jemných tónů. Důvodem, proč se majitelé obrátili na paní Martinu s žádostí o rekonstrukci, byl nedostatek úložných prostor a špatné rozmístění nábytku. 

Protože byl byt po dispoziční stránce na dobré úrovni, mohly se přeskočit rozsáhlé stavební práce a skočit šipku rovnou do designérských vod. Při vytváření návrhu se pracovalo s myšlenkou kompletní obměny nábytku, ta se následně začala realizovat. V obývacím pokoji se vymyslela kompaktní stěna kopírující délku pokoje, a to po obou stranách. Na jedné straně funguje jako televizní stěna a domov pro rybičky, na straně druhé jako knihovna.

Přestože původní plán zněl jasně -rekonstrukce obývacího pokoje - nakonec se rozšířil o renovaci kuchyně. V kuchyňských prostorách však nedošlo k tak markantním změnám jako v obývací části. Tělo kuchyňské linky zůstalo zachováno, obměny se dočkala pouze pracovní deska, záda za linkou a poličky. Výměnou několika prvků došlo k vykouzlení barevného ladu napříč celou místností. Společenský prostor tak funguje jako jeden harmonický celek.