Barevný svět nábytku a doplňků a la Kartell

Pavla Kubu
18. Říjen 2016

V oblasti designu patří firma Kartell k jedničkám na trhu s nábytkem a doplňky. Celý svět okouzlila průhledným nábytkem z barevného plastu. Jejich výrobky snadno poznáte, mají totiž zcela jedinečný rukopis. Kromě barevnosti a transparentnosti zaujmou originalitou i zajímavými tvary.

 

Firma spolupracuje s mnoha světově proslulými designéry a díky tomu její kolekce stále překvapují kreativitou i vizuální přitažlivostí, která je chytře zkombinovaná s funkčností a samozřejmě vysokou kvalitou. Představujeme vám dnes několik skvělých kousků, z kterých si jistě vyberete ten nejlepší pro váš interiér.

 

 

Značku Kartell založil v roce 1949 mladý chemický inženýr Giulio Castelli. Byl fascinován moderními technologiemi a lákaly ho experimenty s cílem odhalit skryté vlastnosti materiálů. Zpočátku se firma zaměřovala na výrobu doplňků do automobilů, časem přibyly laboratorní pomůcky z plastu a v roce 1963 uvedla společnost Kartell na trh také nábytek a interiérové doplňky.

 

Zajímavostí je, že společnost Kartell vyrobila jako první na světě designový interiérový kousek z polykarbonátu. Šlo o minimalistickou židli La Marie, která byla navržena předním designérem Philippem Starckem. Byla zcela transparentní a celý svět okouzlila průzračným půvabem, lehkostí a vzdušností. Dílem Philippa Starcka je také nádherná židle Masters, kterou najdete v naší nabídce.

 

Masters - Philippe Starck
5 430 Kč
Do obchodu
Louis Ghost - Philippe Starck
8 100 Kč
Do obchodu
Bubble Club - Philippe Starck
14 610 Kč
Do obchodu

 

Plastovou židli Masters navrhl designér Philippe Starck. Je nejen krásná na pohled, ale také pohodlná, lehká a praktická. Díky speciální povrchové úpravě je určena i pro venkovní použití. Její nespornou výhodou je také skladnost: lze stohovat až 4 kusy na sebe. Pro svůj neotřelý design a praktičnost se pyšní oceněním Good Design Award.

 

Křeslo Louis Ghost je vyrobeno z průhledného a barevného polykarbonátového plastu a inspiraci našlo v dobách Ludvíka XV. Překvapí vás svým pomíjivým až krystalickým vzhledem. Přestože působí křehce, je odolné proti nárazu i povětrnostním vlivům.

 

Designová sedací souprava a křeslo Bubble Club od Phelippe Starcka je celá vyrobena z umělé hmoty. Tvoří ji prostorná pohovka pro 2 osoby, křeslo a malý stolek a je určena pro venkovní použití.

  

  

Kartell je známý i svými naprosto jedinečnými svítidly. Okouzlují všemi barvami duhy a vysokou vizuální přitažlivostí. Mezi legendy již patří závěsné osvětlení FLY, které v roce 2002 navrhl italský designér Ferruccio Laviani.

 

Opravdovým designovým skvostem je stolní lampa Bourgie navržená designérem Ferrucciem Lavianim. Má nenapodobitelný styl, který je kombinací klasiky, tradice, bohatosti a inovací. Barokní noha se skládá ze tří zdobených pilířů, stínidlo je s plisovaným efektem vytváří po zapnutí lampy nesčetné odlesky. Jde o nádherný dekorativní kousek, který obohatí každý interiér a dodá mu jedinečné kouzlo.

 

Battery - Ferruccio Laviani
4 490 Kč
Do obchodu
FLY Small - Ferruccio Laviani
5 680 Kč
Do obchodu
Bourgie - Ferruccio Laviani
8 220 Kč
Do obchodu

  

Závěsné svítidlo FL/Y se již stalo kultovním. Nyní je k dostání i v "mini" verzi. Jeho zvláštní průhlednost a půvabná záře připomínají mýdlovou bublinu, která mění barvy ve slunečním světle. Svítidlo můžete zavěsit jako centrální osvětlení nebo je můžete kombinovat v různých barevnostech a velikostech.

 

Bloom stropní 53 - Ferruccio Laviani
15 680 Kč
Do obchodu
Gè - Ferruccio Laviani
5 870 Kč
Do obchodu
Cindy - Ferruccio Laviani
6 040 Kč
Do obchodu

  

Knihovna Bookworm navržená Ronem Aradem je kreativní a přizpůsobí se každé stěně. K dostání je ve třech různých délkách.

 

Komoda Ghost Buster pochází také z pera Philippe Starcka. Je vyrobena z průhledného polykarbonátového plastu a svým tajemným a sofistikovaným vzhledem propůjčí vašemu interiéru naprosto jedinečnou atmosféru.

 

Originální úložné boxy Componibili navrhla Anna Castelli Ferriera. Jsou uzpůsobeny tak, aby splňovali různé potřeby a aby se vešly do každé místnosti ve vaší domácnosti: koupelny, ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. K dispozici jsou v mnoha barvách a v kulaté nebo čtvercové formě. Díky své flexibilitě, funkčnosti a praktičnosti získalo Componibili mnoho uznání a je ve výrobě téměř 40 let. 

  

Bookworm 3 - Ron Arad
9 110 Kč
Do obchodu
Ghost Buster - Philippe Starck
22 920 Kč
Do obchodu
Componibili SI 2-box - Anna Castelli Ferrieri
2 790 Kč
Do obchodu

  

Stoličku/stolek Max-Beam navrhl Ludovica+Roberto Palomba. Je vyroben z průhledného plastu, jehož tloušťka ještě zvýrazňuje geometrickou čistotu.

 

Schůdky Upper jsou dílem Alberta Medy a Paolla Rizzatiho. Vynikají osobitým designem i skvělou funkčností. Vyrobeny jsou z pochromované oceli a polykrabonátu, což jim propůjčuje perfektní vlastnosti. Kromě praktického využití mohou být i pěknou dekorací v interiéru.

 

Front Page - Front
5 390 Kč
Do obchodu
Max-Beam - Ludovica+Roberto Palomba
6 810 Kč
Do obchodu
Upper - Alberto Meda
7 970 Kč
Do obchodu

  

Výrobky Kartell vynikají vysokou odolností a trvalou funkčností spojenou s vynikajícím designem. Toto propojení zcela změnilo pohled na plast jako na levný materiál. Produkty jsou příjemné na dotek a odolné za každého počasí, zároveň nepostrádají mimořádnou estetickou kvalitu ani smysl pro ironii, vtip a nadhled.

 

Plastový taburet Stone pro Kartell navrhl designér Marcel Wanders. Ačkoli má tento taburet jednoduchý tvar přesýpacích hodin, svým vzorem působí velmi luxusně a výjímečně.

 

Designovou vázu I Shine pro Kartell navrhl designér Eugeni Quitllet. Vyniká elegantní geometrií a nezapře inspiraci stylem art deco. Provedení z plastového materiálu je tak sofistikované, že vázy vypadají jako by byly vyrobeny z křišťálu.

 

Stone - Marcel Wanders
5 180 Kč
Do obchodu
I Shine - Eugeni Quitllet
3 370 Kč
Do obchodu
Shanghai - Mario Bellini
4 210 Kč
Do obchodu