Perfektní bungalov ukrytý v divoké přírodě Mexika

Dominika Tesárková
27. Únor 2018

Bungalov od architektektů Cadaval&Sola-Morales je prvním příkladem bydlení tohoto typu v oblasti Tepoztlán.

 

Tento malý ráj se nachází pouhých 50 kilometrů od města Mexico City. Město, které se stalo útočištěm právě pro tuto stavbu, má ideální klimatické podmínky a unikátní charakter, za který vděčí původním osadníkům. Právě díky této charismatické atmosféře je ideálním místem pro intelektuály a jejich víkendové výlety.



 

Bungalov se stal skvělým útočištěm při úniku z rušného města. Poslouží jako místo k relaxaci, rozjímání a čerpání nových inspirací a energie.

Na parcele se nachází veliká zahrada a bazén, jejíž autor je stejný, jako autor samotného bungalovu. I dechberoucí výhled do údolí se stal součástí architektonického návrhu. Hlavním důvodem pobytu bývá právě tento výhled, příroda ticho a klid.

Minimalizování obytného prostoru byl jedním ze záměrů. Do domu se pohodlně vejde malé rodina nebo pár, který si chtějí užít krátkou dovolenou v přírodě.

Stavba se podobá malému kvádru s jednou volnou stěnou, pod níž se nachází strmý svah. Základ stavby je betonový a natřený na černo, aby svým vzhledem co nejméně rušil okolní krajinu.

Moderní chata se nachází vyvýšeném teréně obklopeném lesem. Z návrhu je cítit silný a velmi nezbytný vztah k přírodě. 

Jednou z priorit návrhu bylo vytvořit dva hlavní obytné pokoje - ložnici a obývací pokoj. Tyto dvě místnosti jsou doplněny velikou terasou.