Zvětšujeme domácnost pomocí černobílé variace

Anna Dlouha
1. Březen 2018

O tom, že černá s bílou nikdy neomrzí, Vás přesvědčí nespočet nových interiérů, které dnes a denně vznikají. Černá s bílou se s ledovým klidem mohou postavit do pozice barevných šampionů. Titul barevných mistrů si získaly možností kombinovat je s lecjakými tóny a materiály.

 

Přestože jsou barevné variace zajímavou možností, černá a bílá nemusí být doplněny dalším odstínem. Svou službu udělají i samy. Teorie je jedna věc, praxe druhá. Ukázkou interiéru, jenž díky užití pouze bílého a černého tónu získal titul sebevědomé, přesto elegantní domácnosti, je ten v pražských Počernicích. Pod zhotovený interiér se tu podepsalo architektonické studio smlxl.cz.

Počernický byt čítá dvě místnosti – velkou společenskou a menší soukromou. Do společenského prostoru se zakomponovala jídelna, kuchyň a obývací pokoj. K rozdělení sfér dle jejich využití postačila černá s bílou. Do bílé se oblékl kuchyňský kout a obývací pokoj, jídelna pak představuje černý háv.

Chytrým využitím barev se prostor opticky zvětšil. Navíc! Střídavé užití těchto dvou tónů, případně jejich prolínání, vytváří v interiéru barevnou show, která své pozorovatele baví.

 

Bílé jádro kuchyňské linky přechází do temného tónu. U jídelní soupravy, v níž dominuje černá, si zase architekti pohráli s vložením třech sněhobílých židlí. Jedna, coby upomínka dominujícího tmavého konceptu, zůstala v černé.

Při přechodu do obývacího pokoje zůstal ráz hravého míšení opět zachován. V obývací části dominuje bílá. Bez „černého“ koření by to v tomto interiéru již nešlo. Z toho důvodu se na sofa nachází černé polštářky, před gaučem stojí dva tmavé konferenční stolky a houpací křesílko se také přidalo k temné straně.

Z obývacího pokoje se skrz posuvné dveře vchází do ložnice. Čekat tradiční dveře v tak hravém a propracovaném interiéru by bylo pošetilé. Majitelé vstupují do své říše snů skrz dveře alá vrata od stodoly.  Do stejného stylu byl laděn i systém, do něhož jsou dveře uchyceny. Stejný dveřní systém se užil také u úložných prostor v ložnici.