Dětský pokoj v duhových barvách

Anna Dlouha
24. Únor 2018

Kouzlo interiérového designu spočívá v jeho rozmanitosti aneb jak se říká, jednou je takový, podruhé zase makový. Na jeden „makový“ interiér se zajedeme podívat do Bohnic. V nichž se totiž nachází dětský pokoj, jenž paní designérka Martina Pištěláková navrhla v těch nejveselejších barvách.


 

Přestože se to nezdá, navrhnout dětský pokoj tak, aby působil na své malé obyvatele příjemným, hravým, optimistickým a hlavně domáckým dojmem není žádná sranda a paní Martina to ví velmi dobře. Požadavky ze strany rodičů nebyly nijak rozsáhlé, vlastně byl jenom jeden – vytvořit takový návrh, v němž by se obě dětské postýlky nacházely po vzoru paland ve vyzdvižené poloze.

Realizace tohoto přání rozdělila horizontálně pokoj na dvě části. Protože byla vrchní sféra vyhrazena spánku, musel se zbytek nábytku „držet při zemi“ (a to i při volbě úložných prostor, neboť by při obložení druhé zdi vysokým nábytkem došlo k optickému zmenšení pokoje).

 

Před vlastním vybavováním pokoje došlo k rekonstrukci. Zbudování nového SDK stropu s ocelovým ramenem umožnilo upevnění celé konstrukce postýlek. Spaní ve výšinách je díky tomu, a dřevěné ohrádce, zcela bezpečné. Stavební úpravy se dotkly také elektroinstalace.

Pestrobarevné vzezření pokoje si navolily samy holčičky a jednotlivé tóny slouží jako rozdělovníky, aby mezi holčičkami bylo jasno. Z toho důvodu je výmalba za jednou z postýlek zelená, za druhou světle žlutá. Barvy coby rozdělovník se skutečně uplatnily v celém prostoru. Pokoj jich nabízí celou škálu - bílou, fuchsiovou, zelenou, žlutou, oranžovou, světle modrou, bělený dub.