Po čem muži touží?

Anna Dlouha
20. Únor 2018

ŽENÁM VSTUP ZAKÁZÁN! Ryze pánské bydlení se od toho čistě dámského v mnohém odlišuje. Základní rozdíly jsou viditelné na  

 

  • Nábytku
  • Dekoraci
  • Užité škále barev
  • Materiálech
  • Stylu

 

Ukázkou bytu, v němž dominuje mužské JÁ, je ten z dílny boqarchitekti.cz. Protože byt nepatří k těm největším, bylo nutné, aby architekti vytasili svůj důvtip a vytvořili takový návrh, do něhož bude zapracován prostor pro klidný spánek, pro odpočinek/relax, pro setkávání s přáteli a pro hodování. Základní koncept bytu vychází z tvaru a velikosti.

Původní dispozice byly lehce upraveny do té podoby, aby bylo docíleno maximálního komfortu pana domácího. Nové bydlení se díky stavebním úpravám může pochlubit samostatnou kuchyní s jídelnou, obývacím pokojem, pracovním koutem a oddělenou ložnicí. Barevný koncept zpracovává přírodní téma. Do popředí se dostala sněhově bílá s antracitovým tónem.

Dobré jídlo a pití je základ spokojeného žití. Kuchyň se v tomto případě zhotovila jako ostrůvek, neboť byla vyzvednuta o několik centimetrů výše. Vyzdvižení kuchyně dává těmto prostorám přízvisko „barového“ posezení.

 

Kuchyň je z hlediska materiálů různorodá – najdeme zde dřevo, falešné cihly (pásky opatřené bílým nátěrem) a kov. Materiálová rozrůzněnost se využila také pro oddělení částí prostoru dle účelu. Kuchyňská linka v bílém lesku (Thermopyl), jídelní stůl ve dřevě (dub). Při hlavní stěně kuchyně se zbudovala komora, již je možno uzavřít posuvným panelem.

Hlavní bytové jádro je rozdělena do dvou částí – obývací a spánková – díky sérii posuvných a pevných panelů. Obývací část byla vybavena střídmě, přesto účelně.  Najdeme zde gauč i pracovní stůl se skříňkou. Spánková část se od obýváku oddělila panely. Postel byla navržena s ohledem na potřebu úložných prostor. Z toho důvodu se do čela postele ukotvil úložný prostor přístupný shora.