3 důvody, proč máme stále rádi koberce

Inna J. Serba
2. Únor 2018

Koberce jsou nám všem velmi dobře známé, kdysi byly i velice populární coby plošná podlahová krytina téměř v každé místnosti. Dnes je situace ve světě podlah jiná a tak si koberce, když už, tak vybíráme dle jiných kritérií a také více přemýšlíme o jejich estetické hodnotě v našem interiéru. Z nezbytnosti se stal doplněk. Zároveň se ale rozšiřuje jejich nabídka, přes různé materiály, velikosti, vzory a provedení.

Koberec může být důležitou součástí vašeho nábytku a vybavení, stejně jako kvalitní jídelní stůl, nádherný lustr nebo pohodlná sedačka. Koberec chrání vaši podlahu, poskytuje teplo vašim nohám a celkově zútulňuje místnosti. Než si půjdete nějaký koberec koupit, tady jsou 3 hlavní důvody, proč bychom na ně neměli zapomenout.

Koberec je estetický doplněk

 

Je to jednoduchý způsob, jak váš pokoj zpříjemnit a zatraktivnit. Se správným výběrem barvy a vzoru koberce můžete krásně sjednotit celý prostor v jeden celek spolu s výmalbou a nábytkem. Kancelářským prostorám dodají určitou osobitost a nebudou působit tak přísně. Koberce zútulňují a celkově zvyšují estetickou hodnotu místností. S množstvím typů koberců můžete být nároční a vybírat přesně podle toho, co se vám líbí.

Koberec přináší komfort

 

V oblasti pohodlí domova je koberec jednou z možností, jak ho co nejvíce dosáhnout. Pokud máte doma betonové podlahy, zcela jistě rádi využijete komfortu teplého a hebkého koberce v obývacím pokoji, u jídelního stolu nebo i v kanceláři.

Koberec chrání

 

A to nejen vaše nohy. Koberce nejenže poskytují teplo, ale i bezpečnější prostor. Vytváří pro vás i protiskluzový povrch, chrání i předměty během pádu na zem. Kromě těchto všech výhod koberce velice dobře absorbují zvuk, takže poslech hudby, vyzvánění telefonu nebo zvuky z periferie budou daleko příjemnější, pokud budete mít doma koberce.