Bydlení s nádechem jinakosti

Anna Dlouha
19. Květen 2017

Kdo hledá, najde! boty, pravou lásku, klíče, skvělé auto, architekta/designéra? Majitelé bytu na Vinohradech hledali to poslední, a také našli. Každá domácnost by měla splňovat veškeré sny a přání svých majitelů, a je jedno jak jsou malicherná či naoko nesplnitelná. Designérské duo  - Otto Fiřt & Soňa Gajdošová – vytvořilo na základě tohoto klíče domácnost ve stylu „jemně, přesto hravě“.

 

Sen přestal být snem.

Celý interiér bytu se postavil na světlém konceptu, jenž byl ozvláštněn barevnými kousky nábytku a dekorace. Všechny cesty vedou do Říma a všechny dveře do chodby. Chodba se v tomto případě skutečně stává středovou místností, z které je možné dojít do ložnice, společenské místnosti, kuchyně a jídelny. Jedinou místností, která si zachovala svou „intimitu“ je koupelna, do níž se vstupuje z kuchyňských prostor.

 

Kromě toho, že chodba slouží jako rozcestník, funguje také jako domácí pracovna. Vybavení je standardní – stůl, židle, poličky na knihy, lampička a počítač.  Vlevo od haly se nachází dva pokoje, ložnice a obývací pokoj alias společenská místnost. V obou případech se vsadilo na komfort a útulnost. Z hlediska barev jsou si velmi podobné.

 

Kvůli tomu, že zdi ložnice připomínají Veletržní palác, byla místnost vybavena střídmě. Ke slovu se dostala také flóra. Koncept zeleně se v rozšířené formě dostal i do vedlejší místnosti, která v sobě pojí obývací pokoj a jídelnu. Vybavení pokoje je netradiční – kovový lustr nad jídelním stolem, tkaný koberec v obývací části nebo atypicky variované jídelní židle. Nábytek s doplňky a doplňky s nábytkem „žijí“ v rámci místnosti v naprosté symbióze.

 

Kuchyňské prostředí přinutí každou hospodyňku k závistivému vzdechu. Chytře zhotovené výklenky ve zdi převzaly roli horních skříněk kuchyňské sestavy. Jejich rozměrová různorodost umožnila uklidit krabičky, pytlíčky, skleničky, dózičky všech tvarů a velikostí. Součástí kuchyně je také špajz a jídelní stůl.  

 

Zde nám prohlídka bytu končí! Útulná domácnost, nemyslíte?