Nechte se unášet na vlně jemných tónů, interiéru sluší!

Anna Dlouha
31. Leden 2018

Jemný, něžný, uhlazený, útulný, příjemný a zkrátka fajn – takový je interiér plný jemných tónů.  Důvod, proč se světlé pastelové odstíny těší tak velké oblibě, tkví v jejich blahodárných účincích na obyvatele domácnosti.  Přestože si to možná neuvědomujeme, barvy v interiéru mají nepřímý vliv na naši psychiku a náladu. Z toho důvodu se např. do pracovny nedoporučují tmavé odstíny, které mohou vyvolávat pocit únavy, v ložnici se naopak doporučuje vyhnout pestrobarevným tónům, jež by mohly rozjitřovat Vaši mysl a nedaly by Vám spát.

 

Coby důkaz, co s interiérem udělá vhodná volba barev, nám poslouží dvě místnosti – společenský prostor a koupelna - jejichž tvůrkyní je paní designérka Kellermannová ze studia Ulitadesign.com


Společenská místnost i koupelna jsou postaveny na bílém konceptu. Jeho velkou výhodou je neomezené množství barevných i materiálových kombinací, jež lze s tímto panenským odstínem vytvořit. Coby barvy druhotné se použily pastelové odstíny. Protože společenská místnost v sobě čítá kuchyň, jídelnu a obývací pokoj, bylo nutné všechny místnosti barevně spojit, aby dotvářely ráz propojeného, celistvého a otevřeného prostoru.

 

V kuchyňské zóně se barvami neplýtvalo – sněhobílou zde zpestřuje pouze žlutá a oranžová barva. S přechodem do jídelní části k nim přibývá ještě rudá a modrá. V duchu barevné duhy se pak nese část obývací. Koncept této části se odvíjel od pestrobarevné sedací soupravy, která disponuje celou škálou barev a vzorů – proužky, květy, ornamenty. Divokost sedačky vyzdvihuje pod ní umístěný koberec. Televizní stěna, obrazy na zdi, osvětlení a lavice pod oknem tento barevný rej naopak usměrňují.

 

Obdobným způsobem je řešená i koupelna – do bílého základu se tu zapustila duha. Nejvýraznějším barevným prvkem v místnosti je bezesporu panel za vanou. Na něj pak navazuje volba doplňků i nábytku.