Stylový pražský loft inspirovaný skandinávským designem

Pavla Kubu
28. Leden 2018

Loft v centru Prahy si nechala v roce 2015 navrhnout mladá dvojice, která toužila po pohodlném a zároveň stylovém domově. Ruskému designérovi Denisu Krasikovovi se podařilo vytvořit naprosto jedinečný interiér, který je charakterizován otevřeností, lehkostí a hojným využitím bílé barvy.


Autor: Denis Krasikov

Lokalita: Praha, Česká republika


Ačkoliv se jedná malý byt, rozhodně se nadá říci, že by působil stísněným dojmem. Jedná se v podstatě o jeden otevřený prostor, který je vertikálně rozdělen samostatným mezipatrem, do něhož architekt umístil ložnici koutek na spaní. Najdeme zde jednoduchou postel z palet a originální závěsný věšák na oblečení.

V přízemí bytu se nachází obývací zóna a kuchyně s jídelním koutem. Prostor je zde opticky oddělen cihlovou přepážkou uprotřed místnosti, která pomáhá rozčlenění bytu do funkčních zón. Pod zvýšeným patrem vzniklo místo pro šatnu a úložné prostory, které jsou ohraničeny světlým závěsem.

V celém bytě převládají přírodní materiály a neutrální barvy. Jak je u skandinásky laděných interiérů zvykem, hlavní roli hraje bílá barva, kterou doplňují převážně odstíny šedé a černé.

 

Neutrální barevnost odvážně narušuje sytě žlutá barva kuchyňských židlí. Jedinečným doplňkem je také vzorovaný koberec v nádherném odstínu tyrkysové, který si perfektně rozumí se šedou pohovkou. Skandinávsky čistou atmosféru celého bytu dotváří bíle natřené stropní trámy či cihly.