Kreativní čela postelí pro vaši snovou ložnici

Inna J. Serba
24. Prosinec 2018

Klasické, romantické, rustikální nebo minimalistické, čelo vaší postele je ústředním bodem vaší ložnice a udává její celkový styl. Výběr správného čela je důležitým krokem při zařizování ložnice, neznamená to však, že se musíte držet jen těch, které už jsou v nabídce obchodů nebo designérských studií. Ve skutečnosti je to jeden z prvků, který se ideálně hodí pro takzvané „udělej si sám“, obzvlášť pokud jste kreativní a rádi ztělesňujete své představy.

 

V naší galerii se můžete nechat inspirovat různými netradičními typy čel, které si s trochou snahy můžete vyrobit i sami doma.

Dřevo

 

Možná to bude jeden z prvních nápadů, který vás napadne při myšlence výroby vlastního čela postele. Tipů je opravdu celá řada, můžete použít palety, staré dveře, okenice, okenní rámy, krbové římsy a spoustu dalších dřevěných prvků, které vytvoří jedinečnou kulisu vaší postele. Výsledkem bude romantická nebo drsně industriální atmosféra, kterou si v obchodě nepořídíte.

Látky

 

Přejete si spíše měkčí variantu vašeho čela? Není to žádný složitý úkol. Můžete vytvořit polstrované vycpané čelo, použít patchwork z polštářů nebo jednoduše jako čelo použít matraci. Pro ještě jednodušší a romantičtější styl si vystačíte i s jednoduchou přikrývkou, krajkou nebo závěsem za postelí.

Kov

 

Na opačném konci proti jemným látkám stojí pevné kovy. Ale i takové čelo může mít romantický nádech, například pokud jako čelo instalujete kovanou bránu doplněnou umělými květinami. Modernější pojetí poskytuje čelo z jednoduchého kusu plechu. Ať už dokonale hladké nebo skvěle „poškrábané“, určitě si své oblíbence najde také.

Umělecké

 

Zde můžete maximálně popustit uzdu své fantazii, čelo ve výsledku nemusí být ani hmatatelné, můžete si ho jednoduše namalovat. Zde  projevíte svůj styl a vkus, můžete čelo jen naznačit, můžete jej detailně vykreslit, zkuste třeba i 3D malbu. Pokud si netroufáte na štětec a barvu, použijte tapety nebo třeba velký obraz. Kromě obrázků můžete použít i text, například v podobě vašeho oblíbeného citátu. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli postup, nebojte se být co nejvíce kreativní a nespoutaní okolím.