Tvoříme prostor pomocí skla

Tereza Hrdličková
23. Červenec 2016

Sklo je nadčasový materiál, který nám domů vnese vzdušnost a světlo. Opticky místo také zvětší. Jedná se o velice elegantní funkční prvek, který podtrhne charakter každé místnosti. Nejenže poskytuje nepřeberné množství využití, ale poskytuje především každému individuální prostor. Sklo rozhodně není křehký materiál. Je pevný a při vhodné úpravě nikdy nezestárne. Může mít jakýkoliv tvar a barevný odstín.

 

Jaký prvek by se líbil Vám doma? Stěna, dveře, příčka, čelní plocha kuchyňského nábytku nebo snad obklad? 

Spojení bílé, šedé a černé může zpočátku působit fádně až nudně. Pokud se ale budete soustředit na vhodnou volbu materiálů a jejich úpravu, máte vyhráno. V tomto moderním bytě většina povrchů dosahuje téměř zrcadlového efektu. Vše se leskne a blýská. 

Celoskleněné obklady v kuchyni jsou velice praktické a působí taktéž velmi dekorativně. 

Prostá jednoduchost! Pokud i u vás doma zvolíte pouze jeden materiál (dřevo) oblékněte do něj i Vaše zrcadlo, které se stane součástí prostoru

Experimentujte s tvary. Zrcadlo v této koupelně koresponduje s tvarem okolních kachliček. Vše do sebe zapadá a nic nepůsobí, že je tu navíc. 

Velmi oblíbeným způsobem využití skla v interíéru je rozdělení místností pomocí skleněné dělící příčky. Dispozice bytu již nemůže působit více otevřeně. 

Pro ty nejodvážnější tady máme skleněnou podlahu, která je umístěna nad hlavní vstupní halou. Ta neskutečně rozšiřuje prostor a optimalizuje přirozené osvětlení.

Chcete se doma cítit jako v bludišti? Pak zařiďte ať z Vašeho domova zmizí klasické příčky a nic neprůhledného nedosáhne ke stropu. Chaos může být fajn. Povězte mi, to co vidíte na fotce je skutečná postel nebo jen její odraz?  

Nezapomínejme ani na exteriér a konstrukci samotnou. Když vidíme tento dům napadají nás jen tři slova - geometrie, minimalismus a čistota. Budova s lehkostí komunikuje s okolím skrze zrcadlové plochy na fasádě. Příroda se přímo před našima očima násobí.