Jak elegantně uvařit lahodné světlo?

Tereza Hrdličková
23. Prosinec 2017

Smícháme 450g čistého designu, 800g vášně, 1kg ironie, špetku pravosti a vše chvíli společně povaříme. KARMAN jde cestou nečekaného a dosud nevídaného. S láskou a neuvěřitelnou péčí tato skupina italských designerů pracuje den co den na tvorbě vlastní kolekce výjimečných svítidel.

 

"Milijeme teplé světlo připomínající sluneční záři či svatozář, která je ověnčená tajemnem a mystičnem." 

 

Jejich cílem je probudit v nás hluboké emoce a nasměrovat cestu života opět blíže k přírodě. Ta tvoří nejdůležitější element, od kterého se neustále čím dál více vzdalujeme. 


  • Studio: Karman
  • Designér: Matteo Ugolini

ULULÌ-ULULÀ 


Jako první se nám do rukou dostává čarovné svítidlo ve tvaru inspirativního měsíce, jehož prostřednictvím se určitě všechny naše sny vyplní. Vyrábí se v několika variantách (závěsná a stolní lampa s Ø 45 nebo 75 cm). Jako materiál byl zvolen bílý sklolaminát, který je dekorován něžnou krajkou. 

CRASH


Návrh přesahuje svůj prvotní záměr. Rozbít nápad na 2 kusy a zdvojnásobit tím obvyklou funkci je neuvěřitelně nápaditá idea dovedená k naprosté dokonalosti. Jednoduchý základ tvoří vysoce odolná bílá keramika (Ø 48 cm) . 

MARNÍN


Nástěnné světlo bylo navržené pro skutečné odvážlivce s bujnou fantazii. Tato magická forma ohromuje diváka a autora samotného navrací do dětství, kde ho Marnín naučil chápat nejtěžší věc v životě - jak zemřít. 

Tato řada svítidel rozhodně nemá co skrývat. Je vybavena pouze žárovkou a industriálním tělem ze železa s nádechem romantiky. K dostání je ve 3 variantách ve tvaru zvonu, kupole a "slenderu". 

GRINGO


Světelná lampa se silnou symbolikou (v Latinské Americe "gringo" označuje cizince) je opět k dostání jak ve verzi určené do interiéru, tak i v té venkovní. Nezapomínejte tedy, že i Váše zahrada a exteriér jsou součástí Vašeho domova. Tvar kaktusu v tomto případě vytváří velice osobitou atmosféru. Materiál byl opět zvolen bílý sklolaminát (výška 150 cm). 

A chcete nakonec prozradit tajemství celé této 100% italské speciality? 

 

 "Šílenství musí zářit!" 

 

 Na co v tom případě čekáme? Dovolme této velké světelné nádheře, aby zaplavila i naše obydlí.