Zrenovované retro v praxi!

Natálie Vopařilová
6. Červenec 2016

Realizace interiérového designu v soukromém bytě v Brně dozajista všechny sběratele! Ať už sbíráte známky, umělecké předměty, plechovky, vázy, či knihy - zkrátka cokoliv - v tomhle bytě si své místo najde i ta nejbizarnější sbírka. Projekt spadá do portfolia unikátního obchodu novoretro.

 


Obchod novoretro prodává retro kousky nábytku z 20. století, které však renovuje i designově upravuje. Jedná se tedy o repas nábytku nebo jeho recyklaci. Obchod je jedinečným projektem několikačlenného týmu, kdy má každý člen svou úlohu a specializaci. Mimo úpravy a prodeje retro nábytku novoretro ve spolupráci s architekty realizuje rovněž také kompletní interiéry.


 

Jak už z názvu, posléze z charakteristiky obchodu vyplývá, realizace bytu pro kamaráda sběratele je zařízena v retro stylu. Vybavena je příhodným nábytkem, kdy je každý kus z dílny novoretra vždy jedinečným originálem. Díky této skutečnosti působí interiér bytu náramně osobitě.

 

Unikátní pojetí ale není jen záležitostí nábytku - byt nepostrádá ani nápadité doplňky, které celkový dojem z designu umocňují. Těmi se může chlubit zejména obývací pokoj. Pozornost upoutají například staré přístroje, dobové plakáty a obrazy, nebo na pohled omšelí plyšoví medvídci. Odvážnou volbou je barevný koberec s různými motivy, který nerušivě odkazuje na hravost celé realizace.

 

Na osobitosti bytu poté přidávají i majitelovy soukromé sbírky. Při realizaci byla tato majitelova vášeň patřičně zohledněna. Interiér je tedy vybaven vysokými policemi, určenými právě k vystavování všemožných majitelových pokladů. Soustava polic designově koresponduje s celkovým interiérem bytu. Zbytečně na sebe nestrhává pozornost a dává prostor vyniknout každému kousku sbírky.

 

Byt disponuje podlahou z parket, která je vzhledem k zvolenému pojetí celého bydlení ideální. Vymalován je bíle, což interiér díky odrazu světla projasňuje a opticky zvětšuje. V pracovně je tato vlastnost podpořena soustavou skříní pojednanou zrcadly, která díky odrážení okolního obrazu vytváří iluzi dalšího prostoru. Protější stěna pracovny a stěna v obývacím pokoji zaujme oškrábanou omítkou, která v souvislosti s celým designem působí velmi efektně.