Decentní interiér s neobyčejným kouzlem

Natálie Vopařilová
4. Červenec 2016

Interiér rodinného domu v Račicích dostal díky firmě SG interier úplně jiný rozměr. Studio se zaměřuje na bytový design a výrobu nábytku na míru. Svěží a elegantní design, který nikoho neurazí, nabízí pohodlí a komfort pro celou rodinu. Je čistý, jednoduchý a nevtíravý.

 

I přesto, že studio pracovalo s dostatečně rozměrnými místnostmi, situovalo realizaci do světlých barev. Díky tomu působí prostory opticky nejen ještě více rozměrnější, ale jsou přirozeně projasněné odrážejícím se denním světlem. Zároveň vypadají vůči sobě otevřenější a kompaktnější, což podporují také relativně vysoké a široké dveřní otvory. Světlý základ pak doplňují prvky v kompromisních a neutrálních šedých až stříbrných barvách. Nechybí ani přítomnost dřeva.

 

V interiéru se nesetkáme s žádnými komplikovanými tvary. Naopak. Spoleh na jednoduchou geometrii designu náramně svědčí.

Předsíň domu je neutrální, jen náznakem poukazuje, na co se můžeme těšit. Díky volným průchodům do místností máme možnost nahlédnout již při vstupu hlavním vchodem.

Srdcem domu je obývací pokoj. Velká místnost využívá svých rozměrů ku prospěchu - nabízí dostatek místa při povalování se u televize, ale i dostatek úložných prostor na knihy i dekorace.

 

Obývák nepostrádá ani krb, který je elegantně zabudován v panelu při jedné jeho boční stěně. Nevšedním prvkem je částečné nasvícení stropu po obvodu LED pásy. Typ tohoto nepřímého osvětlení nepůsobí nepřirozeně a je pro lidské oko velmi pohodlný. Využit byl i v koupelně, kde i v podstatně menším prostoru působí harmonicky.

Ložnice v tomto rodinném domě je výjimečným pokojem. Sama o sobě je synonymem pro luxus. Kupodivu, k evokaci tohoto efektu nebylo zapotřebí mnoho. Její odlišnost nespočívá v tom, že by snad vybočovala ze stanoveného stylu, že by se kompozičně či barevně lišila od jiných pokojů.

 

Poutavost této místnosti je založena na kombinaci materiálů a struktur za účelem docílení kýženého výsledku. Tak tedy využívá tapetu ve stříbrné barvě s decentním, jemně se lesknoucím rostlinným motivem. Logiku odvíjející se na podobném principu studio upřednostnilo i ve volbě textilií.