Kaskádové zahrady aneb spojení přírody s moderními technologiemi

Natálie Vopařilová
28. Leden 2018

Firma Němec s. r. o. se specializuje na realizace luxusních povrchů a jejím cílem je co nejpřesněji splnit představy svých zákazníků. Součástí poptávky je i jejich vlastní nová generace vertikálních zahrad – kaskádové zahrady.

 

Jedná se o chráněnou technologii, kterou využívá pouze firma a zahradu svým zákazníkům zrealizují buď její pracovníci, nebo si ji může zákazník podle montážního návodu sestavit zcela sám. Tato firma je známá nejen u nás, ale slaví úspěchy i v zahraničí.

 

Klíčovým prvkem kaskádových zahrad je systém samozavlažovacích truhlíků, do nichž jsou zavěšeny jednotlivé květináče s rostlinami. Na plochu 1m2 se sází 30 až 35 rostlin, ty pak mohou tvořit zajímavé barevne kompozice. Stále nezapomínejme na to, že se jedná o plošnou dekoraci interiéru, díky čemuž zahrady nezabírají skoro žádný prostor a dodají interiéru živost a pestrost.

 

Pokud tedy stále nevíte čím oživit interiér, inspirujte se! Rostliny jsou vždy skvělou volbou!


KASKÁDOVÁ ZAHRADA ZDIMĚŘICE

 

Zde byla zahrada použita jako moderní dekorace v obývacím pokoji. Společně s koženými sedačkami a tmavě hnědým nábytkem připomíná malý deštný prales v poměrně klidném a všedním prostředí.

CORSO COURT PRAHA

 

Dlouhý stereotypní den strávený za zdmi kanceláře je potřeba trochu zpestřit. Toho lze dosáhnout velmi snadno pomocí svěží zeleně.

 

Ve vysoce moderní, teprve tři roky staré kancelářské budově Corso Court můžeme najít kaskádovou zahradu přímo na chodbě spolu s židlemi, křesly a stolky pro chvilkové posezení. Atmosféra u stolu bude díky rostlinám o dost příjemnější.

JÍDELNA S KASKÁDOVOU ZAHRADOU

 

Posledním projektem z portfolia z řad kaskádových zahrad firmy Němec s. r. o. je realizace v jídelně, která je propojena s obývacím pokojem.

 

O přehledné rozdělení funkčních celků bez použití dveří nebo závěsu se postarala přírodní kompozice zasazená do bílého rámu. V interiéru proto také již nepotřebujeme žádné další nápadné vzory ani doplňky. Večeře s rodinou nebo přáteli se změní v nevšední zážitek díky pestré flóře, zároveň ale navozuje uvolňující atmosféru, která vybízí k relaxaci a odpočinku.