Průvodce realizace kuchyně na míru krok za krokem

Inna J. Serba
23. Červen 2016

Řešení kuchyně na míru představuje ideální stav mezi vašimi představami a tím, co je reálné s vaším prostorem provést. Pokud se svěříte do rukou profesionálů, konečný výsledek by vás neměl zaskočit a naopak byste měli být maximálně spokojení. Český výrobce interiérového nábytku Culina se nezabývá pouze kuchyňskými linkami, ale jejich originální práce vás jistě zaujme.

Než to všechno začne

 

Prvním krokem pro vzájemnou úspěšnou spolupráci je především upřesnění poptávaných a nabízených služeb, představení možností, Vašich představ a hlavně předání podkladů nutných pro realizaci vaší kuchyně nebo interiéru. Důležité jsou především rozměry prostorů a rozložení inženýrských sítí, jsou-li již v této fázi hotové. Designéři potřebují znát vaši základní představu o vybavení a vzhledu.

Dále vás čeká výběr materiálů. Můžete si vybírat ze vzorníků nebo přímo z již vystavených kuchyní. Srovnáte si možné alternativy materiálů a zjistíte všechny výhody, nevýhody a dopady na cenu.  Každá kuchyně na míru je jedinečná, a proto s vámi designéři proberou vše do nejmenších detailů tak, aby vaše kuchyň byla originální, krásná a hlavně praktická.

 Jak to bude vypadat

 

Příprava návrhu se skládá z projektu rozložení skříněk, 3D vizualizace a kalkulace. Prezentace návrhu stejně jako případné další konzultace, probíhá výhradně formou osobní schůzky. Úspěšné zakončení je podpis smlouvy o dílo – následně je k dispozici veškerá dokumentace včetně vizualizací, případně včetně návrhu rozložení sítí.

U výroby je prvním krokem vyhotovení výrobní dokumentace, následuje objednání vybraného materiálu a vybavení. Všechny kuchyně Culina jsou ručně vyrobené – řezání, hranování ABS, lepení skříněk, nakování (pojezdy, závěsy).

 

Veškeré produkty ještě v dílně projdou důkladnou kontrolou kvality, která včas odhalí a pomůže napravit případné nedostatky, k montáži vyráží již hotový produkt. Na kvalitě kuchyní si dávají velmi záležet, aby vše vedlo k vaší spokojenosti.

Hotová kuchyň se dopraví na vámi určené místo, kde ji nainstalují zkušení a kvalifikovaní truhláři. Součástí každé montáže je usazení, ale také zapojení všech dodaných spotřebičů. Po montáži se vše zkontroluje, samozřejmostí je závěrečný úklid, takže se opravdu nemusíte starat vůbec o nic.

A je hotovo

 

Klient přebírá kompletní dílo připravené k použití, což stvrzuje podpisem předávacího protokolu. V něm jsou uvedeny všechny případné nedostatky, termín jejich odstranění. Podpisem protokolu začíná také běžet 5letá záruka na předané dílo. Teď už je na vás, jak svoji novou kuchyň otestujete. Celková doba realizace od plánů po dokončení instalace je zhruba 5-7 týdnů.

Následující ukázka kuchyně na míru je z pražských Dejvic, pečlivě designově promyšlená do posledního detailu

Tato kuchyň vznikla na základě spolupráce s P6PA (projekt PNYD) v rámci designbloku 2014. Kuchyň v americkém stylu colonial dokonale propojuje na první pohled zdánlivě nesourodé kovové plochy s přírodními dřevěnými stoly.

 

Netradičních prvků je v této malé kuchyni celá řada. Mezi nimi vyniká především samostatně zavěšená trouba, levitující varná deska či velmi praktický popisovatelný obklad, vzbuzující nostalgické vzpomínky na školní tabuli.

Ze spotřebičů stojí za zmínku volně ložené indukční plotny italské značky Foster a ostrůvkový odsavač Falmec. Korpusy a dvířka jsou kombinace bílé lakované MDF a nerezového kovolaminátu, pracovní deska z umělého kamene Hi-macs, stoly jsou pak z masivního dubu.