Moderní kuchyňské linky se barev nebojí

Jaroslav Andrýsek
17. Červen 2016

Vzorník barev RAL je standardem pro označování barevných odstínů výrobků. Jeho základní varianta RAL Classic, se kterou pracují výrobci nábytku, obsahuje 213 přesně definovaných barevných odstínů. Převážná většina z nich má, kromě čtyřmístného čísla, i český název.

 

Pokud jdeme za výrobcem s požadavkem například na stolek v barvě lososové růžové, výrobce ví, že požadujeme barvu s číslem RAL 3022. A my máme jistotu, když stolek postavíme vedle lososově růžové skříňky od jiného výrobce, že budou barevně naprosto stejné. To nám dává volnost, můžeme popustit uzdu naší kreativitě.

 

Především na moderních kuchyňských linkách je vidět, že se výrobci ani zákazníci odvážných barevných kombinací nebojí.

Barva světlého dřeva je stále "klasikou". Moderní vzhled dodá prvek se sytou a výraznou barvou.

Pastelové barvy vhodně doplňují prvky v designu tmavého dřeva. Kuchyně tím získá svěží vzhled.

Sytě žlutá - slunce, které vstoupilo do naší kuchyně. Je radost posnídat v takto laděném prostoru.

V případě jasně červené, se výrobce této linky barev opravdu nebojí, Barevné provedení, spolu s tvary jednotlivých prvků, vytváří dynamický a velice moderní design

Nachová není příliš častá barva u kuchyňské linky. Přesto v kombinaci s tmavě šedými plochami vznikl velice barevně zajímavý a elegantní pracovní prostor.

I když základní barva této linky působí tak trochu "retro", kombinace s tmavými prvky ji rozhodně posouvá mezi kuchyně moderní.

Moderní a svěží vzhled zaručuje kombinace více barev.

Pastelové barvy základu a výrazné doplňky vytváří oku lahodící celek.

Jasné barvy evokují svěžest, pastelové útulnost. Jednobarevné provedení ve tmavém odstínu nabízí noblesnost a eleganci a vhodně doplňuje škálu barevných variací moderních kuchyňských linek