Zahradní domek mladého páru

Inna J. Serba
14. Duben 2017

Malý prostor, malé náklady, ale veliký výsledek. Architektka Jana Šimánková pomohla mladému páru k dokonalému bydlení v malém.

 

Projekt zahradního domku se týkal rekonstrukce staršího objektu dříve používaného jako víkendové ubytování. Interiér byl v nevyhovujícím stavu a k dalšímu užívání byla rekonstrukce nezbytná. Celý projekt je brán jako nízkonákladový a výsledkem má být bydlení pro mladé lidi. Majitelé si většinu stavebních prací provedli svépomocí. Výsledkem návrhu a realizace je 50 m2 velký byt 2+1 se šatnou a koupelnou. A to je pro dva lidi vcelku dostačující prostor.

Navržený "byt" je dispozičně 2+1 se šatnou a koupelnou, velký asi 50 m2. Při rekonstrukci byly stěny a stropy obloženy sádrokartonem pro vyrovnání a sjednocení povrchů. Podlaha je navržena z broušených OSB desek a jako finální úprava natřena lakem.

 

Důležitým prvkem bytu je stěna v obývacím pokoji, která je provedena v sytě modré a dodává interiéru mladistvý vzhled. Inspirací pro celkové zařízení bytu byl životní styl mladého páru a jejich zalíbení v surfingu a jiných adrenalinových sportech. Nábytek a zařízení bylo navrženo tak, aby se vyhovělo rozpočtu a zároveň se nic neubralo na kvalitě navrženého prostoru.