Obytný prostor překypující romantikou

Natálie Vopařilová
4. Leden 2018

Milovníci interiérů dýchajících romantikou zbystřete! Realizace, se kterou se v dnešním článku blíže seznámíme bude rozhodně vaším šálkem kávy. Projekt, o němž je řeč, je denní zóna realizovaná Lenkou Dubskou. Realizace kuchyně, jídelny a obývacího pokoje ve vzájemném prolnutí rustikálního a venkovského stylu je dozajista snovým srdcem bytu nejednoho čtenáře našeho magazínu. Prostory realizace mají romantické atmosféry na rozdávání. Pokud tedy hledáte inspiraci pro zařízení obytné zóny v decentním a něžném charakteru, jste na správném místě.

 

Malebnému designu velí světlé barvy. Široká škála bílých tónu zbytečně nestrhuje pozornost a dává tak prostor vyniknout i těm nejdrobnějším detailům, na kterých si zvolený styl zakládá. To, že bílá umí odrážet světlo není žádná novinka. Díky světlému barevnému konceptu je tedy prostor zároveň projasněný a vzdušný, což je za účelem docílení požadované atmosféry žádoucí.

Dominantou obývacího pokoje je vanilkově bílá pohovka posetá motivem drobných růžových květů. Před pohovkou pak stojí kulatý dřevěný konferenční stolek s šuplíky. Sedací souprava je doplněna o bílou lavici s polštářky ve venkovském stylu, která slouží na posezení a zároveň skýtá úložné prostory.

 

Přístup denního světla je zajištěn díky velkému oknu zahaleného do decentních bílých záclon dlouhých až na zem. Ty světlo příjemně rozptylují. Okna lze posléze zahalit ještě růžovými závěsy.

 

Nepřehlédnutelným doplňkem je obdélníkové podélné zrcadlo s bílým dřevěným rámem zavěšené na stěně nad pohovkou, posléze pak dvě menší zrcadla po obou bočních stranách centrálního.

Jídelna disponuje kulatým stolem, který designově koresponduje se stolkem v obývací části bydlení. Ke stolu jsou přistavěny čtyři bílé židle atypického tvaru, které celek sympaticky ozvláštňují. V prostoru pak nacházíme spoustu rustikálních i venkovských doplňků, které mají výrazný podíl na výsledném efektu.

 

Jako příklad lze uvést dlouhé, v polovině sepnuté závěsy visící podél okenního rámu, květované hodiny, v neposlední řadě také květiny samotné.

Doplňky se nešetřilo, dokonce i vedle schodiště najdeme příhodně naaranžovaný koutek. Základnou je na pohled omšelá dřevěná komoda, na ní hrdě stojí lucerna a dobový budík. Interiérům v rustikálním i venkovském stylu svědčí také usušené kytice - ani na ty se tady nezapomnělo.

 

Kuchyně je provedena v rustikálním stylu v bílé barvě.