Čistá a moderní rekonstrukce v Řevnicích

Inna J. Serba
21. Listopad 2018

Dnešní rekonstrukce se odehrála pod taktovkou designérky Kateřiny Pečeňové ze studia Designer-Ka v domě z 90. let v Řevnicích, který již potřeboval své úpravy. Hlavní roli sehrála přeměna kuchyně s jídelnou a obývací pokoj. Plány se řídily podle přání a vkusu majitelů, tudíž výsledek měl být v duchu jednoduchého designu, bez výrazných barev a v přírodních materiálech.

Interiér má působit světlým a útulným dojmem. Došlo k částečné změně dispozice a zrekonstruovalo se topení, které je nyní podlahové. Po konzultaci s majiteli se vybrala trojvrstvá dřevěná podlaha, která sjednocuje celý prostor v jeden celek. Zachovaly se některé původní prvky, v tomto případě dveře.

Kuchyně prošla jednoznačně největší změnou. Došlo k vybourání příčky mezi původní kuchyní a spíží, zůstal jen nosný sloup, který se šikovně zakomponoval jako součást barového pultu. Barevná kombinace v tónech bílé, černé a šedé působí čistě, zjemňuje ji světlá dřevěná podlaha a jako výrazné akcenty zde nalezneme doplňky v červené.

 

Podle moderních trendů jsou úložné prostory situované převážně ve spodních skříňkách, horní skříňky jsou redukovány na nezbytné minimum. Kuchyni zdobí a zútulňuje promyšlené osvětlení. Do jídelny se umístil veliký jídelní stůl s pohodlnými židlemi ve skandinávském stylu.

Nový obývací pokoj se může pochlubit i krbem, nábytek se nechal vyrobit na míru z kvalitní dýhy v kombinaci s nohama z broušené oceli. Všechna dvířka jsou bezúchytková. Do obýváku se pohodlně vešel i pracovní kout. Barevná paleta je opět zvolena v přírodních tónech s výraznějšími prvky v červené, jako je například jeden z konferenčních stolků trojúhelníkového tvaru, který je nyní velmi moderní, nebo židle u pracovního stolu. Volil se sem také kvalitní bytový textil.

 

Architektům se podařil vytvořit moderní městský interiér se skandinávskými prvky, který zároveň působí velmi útulně a domácky.