Podkrovní denní zóna pro romantiky

Natálie Vopařilová
14. Červenec 2016

Projekty firmy Design-doma.cz pod vedením paní Renaty Pápai jsou realizovány tak, aby byly cenově dostupné a praktické. Realizace bývají kombinací nového se starým a neřídí se posledními trendy. Jsou útulné, navozují klidnou atmosféru a jsou pohodlné, stejně tak jako podkrovní romantický obývací pokoj o kterém si dnes povíme.

 

Dominantním prvkem je zde dřevo. Dřevěné trámy v kombinaci s bílou výmalbou a nábytkem dodávají interiéru vzdušnost a prostornost. Osvětlení v podobě papírových lampionů nenarušuje klidnou atmosféru a vyváženost. Do pokoje proniká mnoho denního světla skrz střešní okna s dřevěným rámem. Na podlaze je položen velký tkaný koberec, který pokrývá většinu prostoru.

 

Interiér můžeme rozdělit na dva funkční celky.

 

V prvním, obývací části, si na první pohled všimneme pohodlné bílé sedací soupravy s textilním potahem, která zahrnuje pohovku a křeslo. Sedačka má tvar písmene „L“. Po jedné její straně v pozadí stojí bílá váza s dekoracemi a komoda z tmavého dřeva s pruhovanou textilií místo dvířek. Před pohovkou je umístěn pojízdný stolek na časopisy, kávu nebo občerstvení k odpolednímu dýchánku.


Úložné prostory se nabízejí na dvou bílých policích, kam uskladníte knihy, ale skvěle poslouží i pro vystavení dekorací. Posledními kusy nábytku v této části podkroví jsou dvě bílé skříňky zasazené v masivním dřevěném boxu. Ten zároveň slouží jako TV stěna.


Nápadný avšak zároveň nerušivý prvek představuje květinová tapeta a dva průsvitné okenní závěsy v kávové barvě.

 

Na druhé straně se nachází jídelní a kuchyňský kout, ideální pro romantické večerní posezení nad dobrou večeří při svíčkách.


Mezi dvěma židlemi, opět s textilním potahem, je umístěn tmavý obdélníkový stůl. Skvěle vyniká s prostým ubrusem. Doplňkem, který navodí kouzelnou atmosféru je netradiční kulatý stojan na množství čajových svíček. Za touto kompozicí se nachází soustava několika skříní a polic.

 

Hlavním dekorativním prvkem je zde pruhovaná textilie, se kterou jsme se setkali už v protější části podkroví. Slouží jako záda dřevěné lavice, která disponuje dalším úložným prostorem. Sporák s indukční deskou je při vaření dobře osvícen lampičkou přímo nad ním. Na uskladnění nádobí skvěle poslouží prosklená skříň, pod kterou se nachází kuchyňský dřez.

 

Díky zeleným rostlinám je interiér o dost živější. Doplňky jako polštářky, sošky, stříbrné větve ve váze a další dekorace propůjčují podkroví příjemnou náladu, umocňují romantickou atmosféru a dělají interiér útulnější.