Luxusní podkroví v rodinném domě

Natálie Vopařilová
17. Listopad 2018

„Rádi dotahujeme realizace do posledního detailu a takovým příkladem je rekonstrukce podkroví rodinného domu v Brně.“

 

Projekt firmy KINTEX realizovaný v podkroví v rodinném domě 4+kk v Brně - Žebětíně na užitné ploše 132m2 je elegantním a harmonickým prostorem, který opravdu do detailu dotažený je. Posuďte sami. Podkroví brněnského domu překvapí množstvím prostoru které nabízí, jeho celkovou otevřeností a vzdušností, v neposlední řadě precizně provedeným designem, kterým disponuje.

 

Objekt byl realizován pro rodinu - manžele se dvěma školáky. Důležité tedy bylo vytvořit funkční prostor pro celou rodinu, dospělé i děti. Zadání požadovalo vytvoření hlavního otevřeného prostoru s kuchyní, jídelnou a obývací částí s vestavnou televizí. Dále nové pracovny manžela, klidového koutu nad schodiště a dětských pokojů pro děti.

 

Zásadním kritériem manželů bylo použití přírodních materiálů, jedinou výjimku tvořily dětské pokoje, kde nad krásou ručně zpracovaných povrchů zvítězila praktičnost povrchů umělých.

 

Jednotlivé funkční celky v denní zóně bydlení jsou zařízeny ve vzájemně korespondujícím designu. Jednoduchost a elegance se skrývá v kontrastní barevné variaci bílé a černé, která je následně doplněna o robustní dřevěný nábytek, podlahu v neutrální hnědé barvě ořechu a o zemité tóny v případě přírodního kamenného obkladu v obývací části. Také tvary a proporce jednotlivých kusů nábytku a jejich vzájemné vazby jsou nepostradatelnou součástí designu.

 

Prostorná kuchyně je vybavena dýhovanou kuchyňskou linkou s deskou z umělého kamene a spotřebiči Bosh. Pozornost dozajista upoutá i pult, který je z vnější strany vybaven barovými židličkami. Díky němu je zároveň kuchyňský kout opticky oddělen od zbytku denní zóny.

 

Kompozičně navazujícím celkem je jídelna. Stůl a lavice z ořechového masivu a dýhy v poměru s tvarově prostými tmavými židlemi tvoří efektně působící kombinaci, navíc je také praktickým řešením, když bude u stolu obědvat i širší rodinný okruh. Jídelna je volně svázána s obývacím pokojem. Ten zahrnuje luxusní čalouněnou sedací soupravu, konferenční stolky a přírodním kamenným obkladem pojednanou TV stěnu.