Svěží přírodní interiér ve Stodůlkách

Inna J. Serba
15. Květen 2016

Majitelé bytu v novostavbě Rezidence Stodůlky se rozhodli jeho zařízení nechat na profesionálech. Návrh a realizaci interiéru měl na starost architekt Tibor Csukás, jehož cílem bylo účelně vybavit obytné místnosti bytu a vtisknout interiéru jedinečný a poklidný charakter.

Byt je velikostně 3+kk, rozmístění interiérového vybavení bylo do značné míry definováno jeho dispozičním řešením. Jedinou větší změnou. Která si vyžádala zásah do elektroinstalace, bylo přesunutí dvoulůžka v ložnici na protilehlou stranu. Takové umístění lépe vyhovovalo vzhledem k poloze dveří.

 

Barevný koncept interiéru vychází ze základního kontrastu dvou barev – čistě bílé a temně hnědé, která vychází z barevnosti dveří v dekoru  wenge. Nový nábytek kombinuje tyto barvy, tmavý dekor tvoří buk čokoládový, který má odlišnou strukturu dřeva nebo dubová dýha, která je mořena do tmavého ořechu.

 

Oživení této zemité paletě dodávají svěží akcenty zelené na nábytku a doplňcích, v předsíni dominuje výrazná tapeta s fialovým dekorem.

Stejný princip je použit u stínění oken záclonami a závěsy. Interiér je oživen kamenným obkladem, nástěnnými malbami a tapetami. Obytný prostor je dále oživen zelenými odstíny solitérního křesla, koberce a polštářů na pohovce. Tyto kombinace dodávají obytné části útulný charakter, kde se člověk bude cítit dobře a může relaxovat třeba s knížkou v designovém křesle.

 

Osvětlení je navrženo v moderním stylu.  Velice efektní je nasvícení kamenného obkladu, v ložnici je použito příjemné odražené světlo od stropu. Byt disponuje také šatnou umístěnou hned vedle ložnice s přímým vstupem a také pracovnou.