Svěží byt v Bučovicích

Natálie Vopařilová
20. Květen 2016

Decentní a elegantní, zároveň také moderní a svěží. Takové je bydlení v bytu v domě Bučovicích. Dokonalou kombinací všech aspektů interiérového designu vznikl jedinečný a plně funkční obytný prostor, vhodný pro denní využití více lidmi. Realizace interiéru  probíhala v bytu v domě ze sedmdesátých let pod vedením Ing. arch. Radka Sládečka.

 

Jádro celého designu spočívá především v barevném konceptu. Právě barvy zde hrají nejdůležitější roli a mají na svědomí atmosféru bytu a dojem který byt vyvolává. V designu tak převládají bílé tóny. Vzhledem k tomu, že nábytkem se opravdu nešetřilo, byla tato volba žádoucí - díky nadvládě bílých barev nepůsobí interiér zastavěně a těžkopádně. Naopak je docíleno nevšední projasněnosti a lehkosti základu designu. Ten je posléze v určitých partiích doplněn o šťavnaté barvy, konkrétně pak zejména višňově červenou a jarní zelenou, které se usazují do neutrální černé.  Opomenout nesmíme ani dřevo, jehož přírodní vzhled propůjčuje interiéru naturálnější podobu.

 

Předností bydlení je také kompozice a členění v něm s ohledem na dispozice prostoru. Prakticky souvislou plochu tvoří při jedné stěně skříně, které nikterak nezavazí a nabízí dostatek úložných prostor. Právě v této soustavě skříní je v oblasti jídelny zabudována i kompletní kuchyňská linka včetně kuchyňských spotřebičů, jako například lednice, či trouba. Interiér je nadále dělen do logických funkčních celků, které opticky vznikají rozestavěním nábytku.

 

Názorně to lze vidět ve vesměs plynulém přechodu z jídelny do obývací části bytu, kdy jsou tyto dva celky opticky rozděleny zadní stěnou křesílka a ramenem pohovky. Na konci tohoto celého souvislého podélného prostoru se nachází na opačné straně vůči obýváku ložnice. Efektně působícím prvkem je její provázanost s denním prostorem bytu, kdy je stěna vybavena okýnkem s dřevěným rámem a nasvícením. Plynule tak navazuje na menší pracovní koutek na okraji jídelny.

 

I koupelna a dětský pokoj se drží daného stylu. V koupelně dozajista zaujme obklad z drobných obkladaček, nebo neobvyklé hranaté umyvadlo.