Luxusní interiér v známé brněnské rezidenci

Natálie Vopařilová
16. Květen 2016

Biskupská ulice, Brno. V bytu v zrekonstruovaném rezidenčním domě v secesním stylu proslaveným bratry Haasovými byl studiem Lino Design zřízen nový design, který navazuje na vnější vzhled budovy moderním designem v decentním provedení, které rozhodně neurazí.  Design se může pochlubit především svou nevídanou jednoduchostí a lehkostí, mimo jiné i luxusní atmosférou, kterou nevtíravě evokuje.

Barevný koncept bytu zahrnuje zejména bílé odstíny, od sněhobílé po smetanovou. Tu posléze doplňují další barvy, mezi které patří například šedá a černá, jarní zelená, tmavá purpurová, nebo jemná starorůžová. Daleko důležitější roli zde ale mají tvarové a materiálové variace, u kterých lze tvrdit, že jsou podstatou celého designu, protože vytváří požadovanou atmosféru vesměs bez ohledu na barevné kombinace.

 

Základním prvkem odpovídajícím této charakteristice je dřevěná podlaha, jejíž přírodní vzhled podpořený její přírodní kresbou interiér zútulňuje, zároveň ho však díky optimálnímu odstínu nezatěžuje a neuzemňuje.

První ložnice vyniká svou elegancí, která ale nepopírá stejně hodnotnou svěžest. Poutavým prvkem je zde velkoformátová několikadílná malba s motivem větvě s bílými lístky na odstínově odstupňovaném tmavším podkladu.

 

Dominantou místnosti je pochopitelně postel v kompletně bílém provedení, která se nebrání barevnému povlečení či přehozům. Na fotografiích ji oživují žlutozelené polštářky. Po obou stranách postele stojí noční stolky. Právě zde se setkáváme s volbou netradičního materiálu, který ale interiéru náramně svědčí.

 

Stolky jsou vyrobeny z šedého zrcadlového skla se základnou z nerezu. Na stejný princip je vyrobena také komoda stojící při protější stěně u okna. Nábytek je velmi efektní, což má za příčinu jeho schopnost odrážet okolní obraz. Naproti komodě pak stojí velké zrcadlo a moderní fialové křesílko.

 

Okna jsou zahalena decentní záclonou dlouhou až na zem, večer je lze zatáhnout vanilkově bílými závěsy. Přehlédnout nelze ani nápadité blyštivé dekorace.

Za srdce bytu lze považovat místnost spojující obývací pokoj a jídelnu. Moderní sedací soupravu v obývacím pokoji ve smetanové barvě doplňuje netradiční průhledný stolek černé barvy. Situaci oživují žlutozelené závěsy. Jídelní set je pojat v bílé barvě a nabídne místo až čtyřem lidem.

 

Jednotícím prvkem je jemný šedý vzor vyskytující se jako dekorace v obou částech.

Centrálním kusem nábytku je v druhé ložnici opět postel, tentokrát ale v jiném designu, než v jakém postel ve výše popisované místnosti. Po obou stranách opět stojí noční stolky, opět lišící se od těch výše uváděných. Stolky v tomto pokoji disponují na užívání pohodlným design, jsou v šedé, bez schopnosti odrážet obrazy pokoje. Okolí postele dekorují polštářky s různými vzory, také deka s motivem zvířecího vzoru.

 

Před a částečně pod postelí se rozprostírá naturálně vypadající tmavý kobereček. V rohu místnosti blíže k oknu stojí při stěně zrcadlo z prolepených vrstev, před ním pak černé křesílko. Okna lze zahalit starorůžovými závěsy, opět dlouhými až na zem.