Luxusní ultra designová rezidence v Noe Valley

Inna J. Serba
2. Květen 2016

Skvostná architektura ještě mnohdy nemusí znamenat, že i interiér bude vytříbený. Tato úvaha však neplatí pro interiér oceňované rezidence architektů Zach/De Vito Architecture v oblasti Noe Valley nedaleko San Franciska, který zařizovali designéři ze studia Antonio Martins Interior Design.

 

Designéři již s majitelem pracovali dříve na jiném projektu, tudíž už měli představu o jeho vkusu, stylu a celkových požadavcích. Pokyny zněly krátce a jednoduše – vytvořit nejmodernější rozmanitý design, který přesně padne k dané architektuře a zároveň aby se tam mohly nakombinovat i prvky z původního obydlí. Dům je doslova prošpikován designovými kousky z celého světa.

Začalo se v obývacím pokoji, kde se nachází oranžovo-šedý hedvábný koberec a pár designových křesel od Christiana Liagre. K nim se přidaly do páru originální Papa Bear křesla od Hanse Wagnera a pohovka Knoll spolu s nadměrnou průmyslovou formou na zdi jako dekorací.

 

S obývákem přímo sousedí jídelní část, která byla přímo ideálním místem pro umístění uměleckého „Tanečního páru“ od Roberta Longa, kterého majitel koupil před několika lety v aukci. V jídelně je veliký jídelní stůl spolu se sadou přírodních kožených křesel Cab. To vše doplňuje dvojice lustrů „85 lamp“ od značky Droog a barevný koberec Missoni.

Při východu z jídelny se nachází venkovní „obývací pokoj“, terasa, kam se nechala vytvořit velká teaková pohovka, křesla a to vše je doplněno dvojicí čínských „učených“ kamenů, které slouží jako konferenční stolky. Pro zvýraznění kontrastu přidali designéři do zahrady kovovou sochu, která skvěle koresponduje s kovovými architektonickými prvky rezidence.

Třešinkou na dortu je apartmá majitele nacházející se v šestém patře, kam se dostaneme po dramatickém ocelovo- akrylovém schodišti. Stěny jsou pokryty Phillip Jeffreyho mořskou trávou, která dává celému prostoru pocit tepla a útulna. Veškerý nábytek byl navržen přímo designéry a vyroben od firmy Fabian Fine Furniture.