Hravost skrytá v pruzích

Natálie Vopařilová
1. Červen 2016

Hravost, rafinovanost, živost, kreativita – to vše se ukrývá v tomto pokoji, který je jedním z několika dalších projektů firmy VS design. Zároveň je ale realizován tak, aby neomrzel jak čtyřletého, tak dvanáctiletého chlapce. Slouží jako prostor pro zábavu a hraní, ale i jako klidné místo pro práci a učení.

 

V tomto interiéru dominují čtyři základní barvy – bílá, modrá, červená a oranžová. Pokoj na pohled působí velmi vzdušně a jemně, především díky převažující sněhově bílé barvě. Dynamičnost mu dodávají dvě barevně pruhované stěny s asymetricky rozmístěnými bílými skříňkami a meruňkově oranžová stěna s funkcí nástěnky pro umístění výtvarných prací nebo třeba diplomů z různých soutěží.

 

Pokoj můžeme rozdělit na tři části – spací, hrací a pracovní. Jednou z nejnápadnějších částí nábytku je bílá dětská postel, která vyniká svou jednoduchostí a disponuje dalším úložným prostorem po vysunutí modré přihrádky. Nad postelí je umístěna modrá obdélníková polička s funkcí nočního stolku a rudá lampička pro večerní čtení.

 

Další výraznou kompozicí je soustava bílých skříní vedle sytě červeného sedacího pytle. Opět jsou zde umístěny dvě obdélníkové police v barvách námořnické modré a meruňkově oranžové. Díky doplňkům jako knížky nebo barevné hračky nepůsobí pokoj nudně. Na další straně pokoje spolu koresponduje úložný prostor v podobě soustavy bílých skříní a pracovní prostor v podobě bílého psacího stolu s křiklavě rudou kancelářskou židlí. Na stole je umístěna stříbrná lampička a nad ním je zavěšen černý televizor.

 

Celkově je tento pokoj propracovaný do detailů, toho si můžeme všimnout například v barevnosti doplňků – polštářů, lampiček, hraček, kancelářských potřeb nebo třeba kolíčků připevněných na oranžové stěně. Interiér nepůsobí těžkopádně ani zastavěně.