Modrozelený dívčí pokoj

Natálie Vopařilová
4. Červen 2016

Firma VS design nám opět ukazuje jak si lze pohrát s několika základními barvami k dosažení velmi vzdušného a klidného interiéru. Tento je určen především pro slečnu, která se potřebuje soustředit na práci a učení, nebo si po náročném dni odpočinout.

 

Barevnost interiéru je ve škálách modré a zelené. Vyváženost mu dodává čistá bílá barva, ať už ve formě úložných prostor nebo jako výmalba stropu. Stěny jsou vymalovány velmi světlou zelenou pastelovou barvou, vyjma prostoru na spaní, kde je použita kostkovaná tapeta opět v barevné kombinaci modré, zelené a bílé.

 

Velmi originálními a nápadnými prvky jsou zde svítidla. Mluvíme o třech skleněných lampách ve tvaru obřích mís. K podtržení celkového dojmu byla zvolena tónovaná plovoucí podlaha. Další dřevěný prvek představují například dveře nebo okenní rám. Na podlaze je umístěn nenápadný šedý koberec. Po pravé straně od dveří se nachází spací a odpočinková část, kde jsou asymetricky rozmístěny přihrádky, poličky a skříňky v již zmiňovaných chladných barvách. Samotná postel nabízí mnoho úložného prostoru po vysunutí barevných přihrádek hned pod ní.

 

Dalším funkčním prvkem v této části je pastelově zelený věšák na oblečení, tašky nebo další doplňky. Rám postele tvoří dvě bílé skříňky, za jednou z nich je umístěn tmavě modrý sedací pytel, opět zde můžeme nalézt mnoho úložných prostor.vNa druhé straně pokoje je pracovní kout. Společně s bílým pracovním stolem a kancelářskou židlí tu je rozmístěno několik poliček a skříněk. Za povšimnutí stojí bílá stolní lampička a dvě barevné nástěnky, modrá a zelená.

 

Za pracovním koutem se nachází soustava bílých a barevných skříněk, která tvoří jednotný obdélníkový celek. Tuto kompozici doplňuje černý televizor, který lze dobře pozorovat z postele. Největším a zároveň posledním úložným prostorem v tomto interiéru je velká bílá skříň, kterou doplňují bílé a barevné přihrádky.