Přemýšlíte o víkendovém bydlení? Vyzkoušejte maringotku!

Pavla Kubu
24. Březen 2017

Pokud v současné době řešíte otázku víkendového bydlení, máme pro vás skvělý tip. Právě maringotka se může stát novou a neotřelou variantou chaty. Je vhodná pro ty z vás, kteří ke spokojenému životu nepotřebují velké množství prostoru a chtějí být v maximálním propojení s přírodou. Maringotka, kterou vám dnes představujeme, zároveň nenutí svoje obyvatele dělat kompromisy týkající se komfortu a kvality prostoru.


Autor: Miramari Design

Lokalita: Šumava, ČR

Velikost: 24 m2


Obrovskou výhodou maringotky je fakt, že je mobilní. Můžete ji zaparkovat, kdekoliv se vám zachce - u řeky, u lesa nebo na pozemku, kde se chystáte postavit dům. Tam vám může dobře posloužit jako prozatimní bydlení před započetím stavby a v jejím průběhu. Nebo ji můžete umístit na zahradu a využít ji k ubytování návštěv. Možností jejího využití je opravdu nespočet.

 

Maringotka je vyrobena celá ze dřeva a má ocelový podvozek s koly. Kola ovšem nejsou určena pro dlouhé výlety a mají hlavně designový účel. Maringotku lze maximálně o pár metrů popotáhnout, proto je nutné ji na zvolené místo pobytu přivézt. Jako hlavní materiál je zde použito smrkové dřevo - je z něho konstrukce stavby i obklady stěn v interiéru. Okna a dveře jsou vyrobena na míru z hliníku s použitím dvojskla.

 

Zvenku má maringotka antracitový nátěr, který pěkně splyne s okolní přírodou. Interiér se nese v duchu lehkosti a vzdušnosti, takže vůbec nemáte pocit stísněnosti. Smrkové dřevo lazurované do bíla obytný prostor opticky zvětšuje a navozuje dojem severské čistoty. Velké prosklené dveře v čelní stěně poskytují krásný výhled do krajiny. Může být uzpůsobena pro pár nebo rodinu s dětmi, na webu studia je několik možných verzí.