Decentní rodinné bydlení v Praze

Natálie Vopařilová
26. Říjen 2018

Bílé není nikdy dost! Díky ní působí interiér čistěji, vzhledem k schopnosti bílé barvy odrážet světlo pak také prosvětleněji. A jak to vypadá, když bílou nešetříme a použijeme ji v opravdu velkém měřítku? Posuďte sami! Předmětem dnešního článku je realizace interiéru v rodinném domě v Praze v Kolovratech. Autorkou realizace je Jitka Kobzová zastupující interiérové studio Ambience design.

 

O tom, že design převážně v bílém pojednání je relativně ojedinělou záležitostí netřeba dlouho mluvit. Obvykle se setkáváme s realizacemi kdy, je poměr bílé s jinou, často výraznou barvou spíše vyvážený. Interiér v rodinném domě v Kolovratech však výraznější barvy potlačil právě množstvím bílé a ta se tak stala ve své podstatě charakteristickým prvkem celého interiéru.  

 

Interiér je tak doslova nabitý světlem, působí vzdušně a netíživě. Doplněn je pak o decentní a tlumené barvy, které čistotu sněhobílého základu nijakým zásadním způsobem nenarušují. Důležité je zmínit také dřevěné prvky, které designu propůjčují značnou míru útulnosti. Se dřevem se tu setkáme na některých podlahách, jako s materiálem ze kterého jsou vyrobené celé kusy nábytku, nebo jeho části, police, ale například i drobné doplňky v kuchyni, jako je chlebník nebo stojan na nože.

 

Kompozice bydlení je určená pro denní užívání několika lidmi. Jednotlivé místnosti nabízí dostatek prostoru i úložného místa.

 

Bydlení disponuje hned několika zajímavými elementy, které nelze přehlédnout. Příkladem lze uvést například nápadný avšak zcela příhodný vzor na dlažbě v kuchyňském koutu, na který je zkrátka radost pohledět. Dalším příkladem může být pohovka v obývacím pokoji, která zaujme svou netradiční zelenou barvou. Poutavá jsou i svítidla na chodbě, zajímavé nejen svým tvarem, ale také barvou.

 

Pozornost pak upoutá dívčí pokoj jako celek, který je vzhledem k zbytku interiéru výrazněji pojednán různými barvami. Velí jim především fialová v různých odstínech. Celý interiér dekorují originální pestré ilustrace, které do jinak spíše neutrálního interiéru vnáší dávku osobitosti.