Starý mlýn se proměnil v nádherné a stylové bydlení

Pavla Kubu
23. Březen 2017

Revitalizace prostor k bydlení přináší zajímavou alternativu ke standardním bytům a domům. Netradičně bydlet se dá ve staré stodole, továrně nebo v obnoveném vodním mlýně. Takové bydlení v sobě může nést kus romantiky i modernu. Pojďte se přesvědčit!


Autor. The DMD Group

Lokalita: Corwen, North Wales


Starý vodní mlýn se nachází v idylické venkovské krajině a je obklopen lesy. Náleží k němu zahrada a tři půvabné chodníčky umožňující jeho obyvatelům poklidné romantické procházky do lesa či dolů k potoku. Tentokrát to není pouze o samotném domě, ale také o jeho nádherném okolí, které nepostrádá autenticitu a jedinečnost.

 

Hlavní roli v objektu hraje dřevo a kámen, které jsou zde v harmonickém propojení. Obdivovat zde můžeme staré kamenné základy, pozůstatky kamenných zdí či nádherný nábytek z masivu. Nedaleké kaskádové vodopády, které lze pozorovat z oken i terasy, dodávají místu opravdu jedinečné kouzlo.

Zatímco zvnějšku převládá kámen, v interiéru přebírá nadvládu dřevo. Podlahy a dřevěné obložení jsou provedeny v přirozených odstínech bez zbytečného množství laku. V obývacím pokoji na první pohled upoutá luxusní krb zhotovený z kamene a ze dřeva. Stoly a židle z masivu příjemně doplňuje moderní pohovka v šedé barvě.

 

Otevřené dřevěné schodiště celý prostor odlehčuje a příjemně otevírá. Odhalené trámy v černé barvě a nádherné masivní dveře s kováním propůjčují interiéru styl a zároveň vyjadřují obdiv k tradici. Prostor ozvláštňuje také přiznané kamenné zdivo, které najdeme v horní části podkroví. Interiéru dodávají neobyčejný charakter a rustikální kouzlo.