Patří dřevo do koupelny?

Kateřina Cibulková
19. Duben 2016

Návrat k přírodním materiálům – především ke dřevu – prosakuje do interiérů a ani koupelnám se nevyhýbá. Právě zde naopak nabývá dřevo ještě větší exkluzivity, často také proto, že s sebou nese mnohá ale a dojem odvážnosti. Masiv se při kontaktu s vodou může chovat různě, není-li správně udržován. Existuje ale i cesta, jak si jeho příjemných vlastností užít bez přílišných starostí.


Neobyčejné koupelny – Forever / LE BON

 

LE BON je výrobce designového koupelnového nábytku, jehož historie se píše od roku 1992, kdy vznikla v hlavě René Nováka myšlenka na založení společnosti, která by dovážela a prodávala sanitární nábytek. Ta se nakonec vyvinula dále, a to v navrhování a výrobu sortimentu vlastního. Zařízení koupelny v podání studia, to znamená vytvoření plnohodnotného obytného prostoru s vysokými funkčními i estetickými kvalitami.


Co vlastně dřevu v koupelně hrozí, nebo schází? Vystaven kontaktu s vodou má masiv tendenci měnit svůj objem, záleží ale samozřejmě také na tom, o jaký druh se jedná a jak je ošetřen. Pokud tedy daný typ nepodléhá přílišnému bobtnání a místnost je navíc řádně odvětrávána, aby bylo umožněno vyschnutí a návrat materiálu do původního objemu, je jeho použití bezpečné. Řádná údržba je ale nevyhnutelná. 

 

LE BON proto přichází se svou řadou Neobyčejné koupelny, v níž hrají velkou roli netradiční a inovativní materiály jako je Corian, kompaktní laminát, sklo nebo plech. Jejich zastoupení odůvodňuje užitnými vlastnostmi, které si právě prostředí koupelny žádá. Oslní také vzhledem a jejich kombinací je možné vytvořit prostor pracující s imitací dřeva, které konečně není nezbytné pracně udržovat.

Model Forever slibuje zákazníkům maximální spokojenost. Absolutně vodě odolný materiál dokáže obstojně imitovat vzhled běleného dubu, nebo tropického dřeva wengé. Klientům se nabízí jako kombinace jednotlivých komponentů rozdílné šířky, které si mohou sestavit dle libosti. Finální výsledek je dodán ve složené podobě a požadovaném barevném provedení.

 

Unikátní vlastnosti masivu jsou možná pro některé nenahraditelné. Minimum starostí a údržby, které mají za výsledek stále stejný stav materiálu, si ale zajisté také najdou své příznivce. I sebemenší náznak přívětivého výrazu dřeva ale koupelnu úžasně obohatí.