Novostavba s robustním interiérem

Natálie Vopařilová
6. Květen 2016

Plánujete stavět, ale nevíte, pro jaký styl interiéru novostavbu uzpůsobit? Co byste řekli na dvoupodlažní dům s volným průhledem do druhého patra, s denní zónou v industriálním stylu? Nechte se inspirovat realizací interiérového studia Brunetti design!

 

Novostavba rodinného domu na okraji Prahy byla do začátků vybavena opravdu luxusním interiérem, který neomrzí ani za pár let. Dvoupodlažní dům se snovými dispozicemi je doslova nabitý kvalitními designovými produkty, které umí prezentovat stejně dobře, jako galerie obrazy. Nejen vhodné vybavení interiéru, ale také jeho pojmutí jako prostoru přidává realizaci puncu kvality. Šikovná kompozice funkčních celků a nábytku obecně, nebo například pojednání stěn i podlah kvalitními materiály, to jsou další položky, které vytvářejí interiér rovnající se špičkové úrovně. 

 

Prostorné bydlení je skvělým místem pro setkávání s rodinou i přáteli. Harmonická atmosféra, která v něm panuje, navozuje dobrou náladu. Prostor zároveň počítá s větším počtem osob. Velký masivní stůl s místy až pro šest strávníků, nebo například rozložitá sedací souprava v obývacím pokoji, či pohovka v pokoji studentském - to jsou nepopiratelné důkazy o štědrosti domu.

 

Srdce domu je dělané v lehkém industriálním stylu. Důraz je kladen na otevřený prostor, který je zútulněn masivním dřevem a tmavým nábytkem. Výrazný podíl na celkové atmosféře má pak stěna, která je kompletně dekorována obkladem z přírodní lámané břidlice. Vznešenější atmosféru prostoru dodávají umělecké kousky, obrazy i dřevěné sochy, v neposlední řadě jedinečné kousky nábytku v klasickém stylu. Řeč je o křesílkách v předsíni a ochozu nad denní zónou v patře.

 

Design koupelen velmi nápadně koresponduje s designem denní zóny. Díky tmavým barvám, v některých jejích částech témuž obkladu, který se nachází na celé jedné stěně v srdci domu a vhodnému nasvícení působí obě koupelny opravdu luxusně. Nesmíme opomenout také důležitost křivek vybavení, posléze také vliv doplňků.

 

Ostatní pokoje jsou zařízeny zejména s ohledem na jejich obyvatele. Opouštějí od industriálního charakteru a jsou zaměřeny do decentnějších stylů z důrazem na světlé barvy. Tento kontrast bydlení opravdu svědčí. Zemitější přízemí je jakousi kotvou a odlehčenější design v patře se pak otevírá světlu a nebi. Přeneseně můžeme tento kontrast vnímat jako poctivé domácí zázemí vespod a prostor k realizaci našich snů přímo nad ním.