Luxusní rodinné bydlení

Natálie Vopařilová
27. Duben 2016

Zřetelný, přehledný, čistý, moderní. Luxusní. Esteticky zdařilý, zařízený tak, aby fungoval. Právě tak, aby vyhověl každému členu rodiny. Takový je interiér rodinného domu realizovaný interiérovým studiem interier 71.

 

Základními rysy realizace je její relativně přísná omezenost. Úmyslné použití jen několika málo barev v každé zóně propůjčuje interiéru dojem z jednoduchosti a zbytečné nekomplikovanosti. Totéž platí i v případě tvarů, kdy se celé realizace pohybuje zejména v geometrických tvarech, zvláště pak vyniká hojným prosazováním ostrých hran.

 

Barvy jsou omezeny převážně na bílou, černou a červenou, v jednom pokoji červenou nahrazuje výrazná oranžová, v jednom je bílá doplněná o tóny fialové barvy. Barevný koncept je pak doplněn o dřevěné prvky, které interiéru opravdu dodávají šmrnc.

 

Denní zóna bydlení zahrnuje opravdu prostorný kuchyňský kout s jídelnou a obývací pokoj. Celek je laděn do již zmíněné bílé, červené a černé, obohacen o dřevěné prvky. Bílá barva je především záležitostí výmalby, přirozeně odráží denní světlo a prosvětluje interiér. Světlý základ dává prostor vyniknout každému kusu nábytku, ba každému doplňku, které jsou kontrastně červené nebo černé. Zřetelné tvary nábytku poukazují na preciznost designu.

 

Kuchyňský kout zaujme převážně rudým nábytkem, který není v běžných kuchyních v rodinných domech zcela tradiční. Jídelní část se může pochlubit luxusně vypadajícím stolem s tmavou lesklou deskou a čtyřmi přidruženými, designově vyvedenými židlemi.

 

Obývací část s částí kuchyňskou a jídelní designově koresponduje. Provedena je ve stejném barevném konceptu a ani tvarosloví nábytku se příliš neliší. Obývací pokoj se může pochlubit opravdu velikou červenou rohovou pohovkou. Před ní leží huňatý kobereček, na němž stojí konferenční stolek. Téměř naproti sedací soupravě se nachází černý panel, zahrnující televizi a krb.

 

Design v dalších pokojích v základu odpovídá designu denní zóny. Rozdíly pak spočívají v odvíjení designu a na základě jeho účelu a obyvatel. Tento fakt se promítá například ve vybavení pokoje, nebo v upraveném barevném konceptu.