Vymazlený rekreační apartmán v Krkonoších

Inna J. Serba
3. Říjen 2018

Studio Ivana Dombková Architektura nedávno realizovalo zajímavý projekt rekreačního apartmánu v Krkonoších. V nově dokončeném developerském projektu v nádherném krkonošském prostředí, který je sám o sobě vcelku zdařilý díky provedení ve dřevě a kameni, si klienti pořídili apartmán, který však měli chuť si zařídit zcela po svém, včetně vlastní dispozice. Architekty tedy oslovili s čistými „čtyřmi zdmi“.

 

Nově vzniklá dispozice apartmánu je daná přesně na míru požadavkům majitelů. Nechybí zde velký společný denní prostor pro vaření, stolování, posezení u TV s výhledem do krajiny, s knihovnou, pracovním koutem, dále ložnice rodičů, dětský pokoj, dvě koupelny, sauna a dostatek úložných prostor. Sauna je řešena velmi zajímavě, vizuálně je součástí denního prostoru a zároveň je propojena s koupelnou.

 

V apartmánu dominuje dřevo nejen na podlaze a nábytku, ale je také součástí obložení stěn, což je dnes moderním trendem a pro rekreační zařízení na horách to pravé ořechové. Zároveň je vše v moderním, minimalistickém duchu, takže se skvěle hodí pro mladou rodinu. 

Díky tomu, že architekti s prostorem mohli pracovat od samého počátku, byla jejich práce na milimetr přesná a to nejen v dokumentaci pro stavební přípravu, vývody vody, odpadů a elektroinstalaci, ale i v provedení do posledního detailu dlažeb, skleněných a kovových prvků, dveří a nábytku.

 

Přání klientů bylo mít moderní a útulný rekreační apartmán, plný přírodních materiálů a funkční do posledního detailu a to se architektům podařilo. Pro majitele se tento apartmán stal dle jejich slov druhým domovem.