Klasika v moderním pojetí

Natálie Vopařilová
10. Březen 2017

Netradiční i zcela obyčejný. Moderní i starobylý. Vzdušný, ale stále útulný. Pár protikladů, jenž dokonale vystihují realizaci, která bude námětem tohoto článku.

 

Velkorysé bydlení v Praze získalo díky interiérovému studiu NeboLi novou, naprosto nevšední tvář. Realizace studia se odehrávala v denní zóně bydlení. Ta zahrnuje obývací pokoj, jídelnu, i kuchyňský kout.  Nevšednost tohoto bydlení spočívá zejména v odvážných, leč zcela zdařile spojených základních kontrastech, přičemž několik málo z nich bylo heslovitě zmíněno v prvních slovech článku. Pojďme realizaci prozkoumat podrobněji a objevit konkrétní ukázky netradičnosti, kterou se to v tomto bytě jenom hemží!

 

Asi nejdominantnějším protikladem je fakt, že i přes neobvyklou vzdušnost prostor si interiér zachovává útulný charakter. Lehkost interiéru je zde zastoupena bílými vysokými stropy a bílými zdi, které jsou doslova nabité denním světlem. To do bytu proudí z dostatečně velkých oken. Pocit útulnosti a domácího zázemí pak vyvolává na pohled sympatická barva a struktura všudypřítomného dřeva, ať už toho na podlaze, nebo toho, co tvoří nábytek, popřípadě jeho části.

 

Interiér je vybavený současnými prvky, i prvky, které jako by pocházely z minulých časů. Kombinace moderního a klasického designu má šanci skvěle vyniknout, právě díky neutrálnímu barevnému konceptu. Vzhledem k tomuto faktu je logické, že svou šanci oslnit mají i různorodé bytové doplňky, o kterých v tomto případě nelze říci, že by jich snad bylo málo.

O svojí poutavosti vás byt přesvědčí v každém jeho zákoutí. Například oblast obývacího pokoje se může pochlubit variací retro křesílek s moderní pohovkou, doplněnou o barevné polštáře. K tomuto nevšedně kombinovanému setu je přidružen ještě relativně vysoký konferenční stolek. S rohovou knihovnou se v interiérech také nesetkáváme zcela běžně. Dominantním doplňkem je obraz v modrých barvách.

 

Kuchyňský kout je do interiéru skvěle zasazen díky využití barevných tónů odpovídajících zbytku prostoru. Čelní stěna kuchyně mezi linkou a skříňkami disponuje tmavě hnědým obkladem s opakujícím se světlým vzorem. Volně navazující kuchyňský kout potěší kvalitním dřevěným nábytkem, jež interiéru padne jako ulitý.

Části interiéru jsou osvětleny lustry, což jsou sami o sobě originální skleněné plastiky. Korespondujícím designem disponuje také váza v rohu kuchyňského kouta, která už jen čeká na kytici jarního kvítí.