Kuchyně v lososové barvě

Natálie Vopařilová
13. Duben 2016

Zárukou pohodlného a zábavného vaření je pochopitelně dobře zařízená kuchyně. Nejen funkčně, ale i esteticky. Práce v prostředí, které nám je nesympatické a cizí není příjemná ani efektivní. Veselé barvy působí v interiérů přátelsky a propůjčují mu řádnou dávku optimismu. Když barvu takového charakteru použijeme v krapet větším měřítku, můžeme dát vzniknout zároveň něčemu nevšednímu a netradičnímu. Právě to je případ kuchyně se kterou se blíže seznámíme v dnešním článku. Projekt byl realizován architektonickým studiem mary studio.

 

Barevný koncept moderně zařízeného kuchyňského kouta vytvořeného studiem mary studio je řešený zcela netradičně. Prakticky celá kuchyně je pojednána v jednotné oranžovo-růžové barvě, která by se dala nejlépe přirovnat k lososovému tónu. Odstín je tu zastoupen opravdu v hojném množství. Prakticky všechna dvířka a vesměs jednotlivé kusy nábytku jako samostatné objety v některých případech téměř kompletně disponují odvážnou barvou. Díky dostatečnému množství barvy v kombinaci s ostatními částmi a prvky kuchyně je kout doslova nabitý pozitivní energií a práce v něm musí být opravdu radost.

 

Linka a čelní stěna kuchyně je situována do šedých odstínů, které nezkrotnou barvu mírně vyvažují a ukotvují. Pro odvzdušněnost některých částí kuchyně bylo pro dvířka některých horních skříněk použito sklo. Atmosféru domácí pohody pak kuchyni propůjčuje její samotné vybavení. Nádobí, dřevěné vařečky, chňapky, mlýnek na kávu, kořenky... předměty, bez kterých by kuchyně zkrátka nebyla kuchyní.

 

Mimo estetické stránky koutu je nutné zmínit, že i přes jeho neveliké rozměry zahrnuje všechny vlastnosti, které ocení i náročnější kuchař nebo kuchařka. Kuchyně disponuje všemi potřebnými spotřebiči, v neposlední řadě dostatkem úložného prostoru, který nesmí žádná dobře zařízená kuchyně postrádat. V prostoru je dostatek místa ke skladování nejenom jídla, ale i dalších kuchyňských potřeb a spotřebičů.

 

Kout volně navazuje na další části bytu, v nichž je dodržen odpovídající barevný koncept. Prostor tak jako celek působí jednolitě a sjednoceně.